У Луцьку проведуть мітинг проти закупівлі вживаних тролейбусів з Європи

27 Березня 2018, 10:43
Під Луцькрадою проведуть мітинг 2405
Під Луцькрадою проведуть мітинг

Плани закупівлі владою обласного центру вживаних тролейбусів за кордоном викликала закономірний відгук громадськості: працівники луцького автозаводу проведуть мітинг під стінами міської ради.

Нагадаємо, місцева влада збирається придбати два вживаних тролейбуси зі Швейцарії, які обійдуться бюджету міста майже у два мільйони гривень. При тому, що на автоскладальному заводі «Богдан» збирають сучасні низькопідлогові тролейбуси, якими залюбки користуються в інших містах України.

Дії влади, яка аргументує свій вибір нижчою ціною вживаної європейської техніки, викликали протест працівників автозаводу. Ажде швейцарським «рогатим» вже більше 21 року, що на шість років перевищує рекомендований виробником термін експлуатації, і скільки вони ще зможуть пропрацювати, невідомо. Тобто, вартість тролейбусів, враховуючи ремонт і закупівлю запчастин за рахунок бюджету, може суттєво зрости.

Таким чином, переконані організатори протестної акції, замість того, щоб підтримати вітчизняну галузь, забезпечити лучанам робочі місця і надходження до бюджету, місцева влада вкладає гроші в іноземні фірми і бюджети європейських країн.

Тож, аби підтримати українське автобудування і звернути увагу суспільства на проблеми громадського транспорту, у середу, 28 березня, о 10:00, на вулиці Богдана Хмельницького, напроти будівлі Луцькради, працівники автоскладального заводу влаштують мітинг проти рішення придбати вживані тролейбуси за кордоном. 

Читайте також: У Луцьку виготовлятимуть електросміттєвози для європейців​

 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром