Луцьк, 17 липня: міжнародна угода, арт-хакатон і заквітчаний балкон

17 Липня 2015, 20:10
4325

Що відбулось в місті і хто чим займався цієї п’ятниці – в «Картині дня».

Хтось сьогодні домовлявся. Луцька міська рада і польське Товариство Четвертого Червня уклали угоду про співпрацю. За словами поляків, угода спрямована на те, щоб євроінтеграція здійснювалась не криками і гаслами, а конкретними діями. Луцькі посадовці переконані, що Польща – надійний союзник, який допоможе нашому місту і країні загалом.

Дехто сьогодні проясняв ситуацію. Тарас Яковлев, перший заступник міського голови, розповів, що скандальна велодоріжка зі сходами – це незавершений проект. Він пояснив, що такий вигляд велодоріжки на проспекті Відродження тимчасовий, згодом її продовжать, і вона матиме належний вигляд.

У когось була помилка підключення. Близько 50 тисяч лучан сьогодні залишились без доступу до Інтернету. Зв'язок зі всесвітньою павутиною обірвався в користувачів мережі «Київстар». На «гарячій лінії» пояснили, що проблема виникла через збій в мережі центрального офісу.

А хтось і зовсім залишився без електропостачання. На 33 кварталі було відсутнє світло через ремонт електрощитової. До 15 години дня на вулиці В’ячеслава Чорновола, 4 не було електроенергії. За цей час працівник ЖКГ поремонтували електрощитову, внутрішньобудинкові електромережі та поверхові електрощитки.

Декому захотілось відправити «суддю на мило». Депутати хочуть усуни з посади чинного суддю Луцького міськрайонного суду. Питання про неправомірне перебування Віталія Ковтуненка на посаді було винесене на сесію Луцької міської ради. Цей чоловік прославився під час подій на Євромайдані в Луцьку, коли ухвалював рішення, які стали політичними репресіями проти активістів – арешт і електронний браслет Майї Москвич, заборона участі у масових заходах Сергію Григоренку та Володимиру Бондарю.

Хтось цієї ночі здійснював рейд. Робоча група працівників відділу муніципальної дружини провела рейд, щоб побачити, чи дотримуються об’єкти торгівлі та сфери послуг рішення міськради про заборону продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Правопорушників у ніч з 16 на 17 липня не виявили.

Хтось говорив, хтось слухав, хтось дискутував. Сьогодні стартував арт-хакатон «Університет міста» на тему розвитку та трансформації міського простору Луцька. Серед Спікерів був Тарас Яковлев, який розповів про основні інфраструктурні проекти міста та плани на майбутнє. Останні викликали неабияке пожвавлення аудиторії і породили чимало дискусій. А про психологію міста присутнім громадським активістам, журналістам, чиновникам і небайдужим лучанам розповіла Олена Семенюк.

Комусь пропонували заступити в нічний патруль. Активіст організації «Самооборона Майдану – Волинь» закликає лучан на нічне патрулювання з групою швидкого реагування. Така можливість надається щоп’ятниці та щосуботи. На патрулювання можуть іти двоє людей: по одному на кожен патруль. З організаторів інструктаж, з добровольців – чітке виконання наказів старшого групи.

Хтось боргував, а інший – рахував борги. Іван Корчук, директор КП «Луцькводоканал» розповів, що лучани заборгували за воду майже 6 мільйонів гривень. Він пояснив, що близько 5% користувачів стабільно не платять за водопостачання. Цих запеклих боржників не можна налякати ні попередженнями, ні виконавчими провадженнями, ні судами.

Хтось заквітчав балкон і розіграв саджанці. На проспекті Соборності лучанка Ольга Базалицька розвісила на балконі різнокольорові пеларгонії. Фото квітів вправна господарка виставила в соціальних мережах із запитанням, яка ж адреса цього балкону. Жінка, яка першою дала вірну відповідь, отримає саджанець будь-якої рослини з квіткового балкону пані Ольги.

Інші увечері креативили в «Озерному вітрі» - просторі, який створили в садибі Покальчуків. Місія цього простору – сприяти багатосторонньому розвитку людини. Відкриття виявилось справді креативним та цікавим: розповіли про ідею простору, презентували різні види чаїв з кожного району області, закликали до співпраці в майбутньому. Народні майстри, виставка зброї, дитячий майданчик з клоунами – організатори постаралися на славу.

Створила картину дня Іванна САЦИК

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром