Лучан вчили заробляти на енергозбереженні

02 Березня 2016, 19:56
2296

Активісти ОПОРИ розповіли городянам прості поради, як зменшити споживання  енергетичних ресурсів вдома і заощадити гроші.

Інформаційний семінар на тему «Енергозбереження вдома. Прості поради для кожного» відбувся у вівторок, 1 березня,– повідомляє прес-служба ОПОРИ.

Захід провели в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Начальник відділу активної підтримки безробітних Луцького міського центру зайнятості Юлія Харічкова розповіла що цікавість лучан до економії на платі за комунальні послуги зростає.  Тому поради щодо енергозбереження стають особливо актуальними.

«У Луцькому міському центрі зайнятості проводяться близько 10 семінарів на місяць. Вони на різну тематику і за участі наших соціальних партнерів. Щодо семінарів з енергозбереження, заощадження в домашніх умовах – це дуже цікава тема для наших безробітних, адже сьогодні  різко постає питання щодо оплати комунальних послуг. І якщо в домашніх умовах можна легко зекономити – то це цікаво. Як сказав лектор минулого разу: «Все, що ми заощадили – ми заробили», – наголосила начальник відділу активної підтримки безробітних Луцького міського центру зайнятості Юлія Харічкова.

Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Ірина Кантарія також прокоментувала необхідність та доцільність проведення таких семінарів:

«Від сьогодні на чверть зросла вартість електроенергії. Тепер мешканці, які споживають на місяць до 100 кВт/год електроенергії, сплачуватимуть 57 коп. за 1 кВт/год. Якщо використовуватимуть від 100 до 600 кВт/год – платитимуть 99 коп. за 1 кВт/год. Якщо ж споживатимуть електроенергії більше, тоді ціна кіловат-години становитиме 1 грн 56 коп. Прості правила економії у побуті допомагають нам заощадити 10-20% енергетичних ресурсів, і, відповідно, ми заощаджуємо й власні кошти.»

Всі учасники отримали інформаційні матеріали «10 порад, як зберегти тепло у вашій оселі», листівки з порадами щодо збереження енергоресурсів та детальною інформацію про державну підтримку населення з питань енергозбереження, підготовлені в рамках Проекту USAID.




 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром