«Волинь» спробує піднятися у таблиці Першої ліги

23 Березня 2018, 16:50
Сергій Мелінишин (зліва у білому) та Юрій Тетеренко (справа у білому) проти «нафтовика» Сергія Суханова у матчі першого кола чемпіонату 2863 Джерело: ФК «Нафтовик»
Сергій Мелінишин (зліва у білому) та Юрій Тетеренко (справа у білому) проти «нафтовика» Сергія Суханова у матчі першого кола чемпіонату

У першому офіційному матчі року луцька команда зіграє проти охтирського «Нафтовика-Укрнафти».

Гра відбудеться 24 березня о 14:00 на стадіоні «Авангард». Ще 21 березня клуб анонсував продаж квитків на поєдинок, а персонал клубу разом із тренерським штабом та представниками фан-сектора розчистили поле домашньої арени лучан від снігового покрову. І недарма – як виявляється, саме «Волинь» буде єдиною командою-господарем, яка свого суперника по 24-му туру чемпіонату України у Першій лізі прийме опонентів на власному стадіоні.

Суперники насправді є досить знайомими, а історія їх протистоянь налічує уже 29 поєдинків. З них волиняни виграли 16, програли 12 та лише одну гру з «Нафтовиком» звели до нічиєї. Свого часу команди встигли позмагатися як у Другій лізі чемпіонату СРСР, так і у чемпіонаті та Кубку України (де, до слова, 1998-го року видали яскраве двоматчеве протистояння – луцькі футболісти поступилися на виїзді 4:5, але пройшли завдяки мінімальній перемозі з рахунком 1:0 вдома).

Основною особливістю відносин Луцька та Охтирки є те, що команди дуже успішно грають одна проти одної саме у домашніх матчах. Результати «Волині» у іграх з «Нафтовиком» на «Авангарді» й взагалі майже ідеальні – 12 перемог у 13 поєдинках. На жаль, тенденція підтвердилась і у матчі першого кола чемпіонату – тоді у 7-му турі «червоно-білі» мінімально поступилися суперникам «завдяки» сумнівному пенальті у першому таймі (0:1).

У другому ж колі на поле вийдуть зовсім інші команди – з тих, хто грав восени, в складах обох колективів залишилося по декілька чоловік. У «Волині» з тих гравців на поле можуть вийти Олег Герасимюк, Юрій Тетеренко, Руслан Марушка, Сергій Мелінишин та Віталій Неділько, причому відчутні шанси зіграти лише у останнього із них. Скоріш за все, на поле вийде уже перевірений та награний на зборах у Туреччині варіант основного складу.

У «Нафтовика» такого засилля новачків узимку не було (хоча дев’ять футболістів – не така вже й маленька цифра), та й з підготовкою у «жовто-чорних» було трохи скромніше – підопічні Володимира Книша не виїжджали з України. Крім того, наші суперники уже встигли відновити сезон програним домашнім поєдинком проти харківського «Геліоса» - 0:1.

Головним арбітром зустрічі буде Владислав Дорош з Києва, фінальний свисток якого у жовтні минулого року вже фіксував приємну для «Волині» перемогу над одними з лідерів чемпіонату – «Полтавою» (2:0). Можливо, така сукупність позитивних факторів, а також можливість у разі перемоги обійти конкурентів по турнірній таблиці, зроблять свою справу, і завтра уболівальники «Хрестоносців» залишатимуть стадіон з приємними емоціями…

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром