Центр: хочуть провести водогін без узгодження з археологами?

17 Липня 2015, 14:40
4583

 В історичній частині міста, на вулиці Крилова, лучани планують провести до свого будинку водогін.

За отриманням ордеру вони звернулися до міської ради, але, оскільки це стара частина міста, то потрібен і дозвіл ДП «Волинські старожитності». Зазвичай, такі дозволи археологи видають безкоштовно. Але не тоді, коли йдеться про ймовірність там розташування історичних чи архітектурних пам`яток. Вартість робіт тоді 1200 гривень (стандартна, затверджена ДБН).  У міській раді з розцінками археологів не погоджуються і вважають, що це має бути безкоштовно.

Директор ДП «Волинські старожитності» Олексій Златогорський розповів, що дозвіл на проведення земляних робіт археологи просто підписують, і це нічого не вартує, коли нема потреби проводити розкопки. Якщо є сумніви, то роблять обстеження теж безкоштовно. Однак, якщо на території є пам`ятка архтектури чи історії, то археологи обов'язково проводять дослідження. 

«На Крилова є поховання, бо неподалік церква П`ятницька. Там знову ж таки може бути і шашка Терлінського 1930-х років, і підвали старих будівель. Тобто археологам необхідно там бути. Але в міській раді вважають по-іншому. До мене зателефонувала якась жінка з ЖКГ і почала мені говорити, що ціни  космічні, що там не потрібна наша присутність. Наголошую, що ДП "Волинські старожитності" не отримує з бюджету коштів на зарплату праівцників. Зарплата формується на основі госпрозрахунхових договорів. А в міськраді думають, що я встановив завищені розцінки. Не я особисто цим займався. Тоді я  сказав, що хай виключать мене зі списку погодження земляних робіт і роблять все без присутності археологів. Але якщо потім будуть перевірки, то міська рада сама буде з цим розбиратися», - розповів Олексій Златогорський.

Журналісти «Район.Луцьк» зв’язалися з працівницею ЖКГ, однак вона відмовилась від коментарів.

Нагадаємо, під час капітального ремонту дорожнього покриття на вулиці Крилова знайшли колишню бруківку.

Коментарі
18 Липня 2015, 04:09
Супер!!! Якась жінка з ЖЕКу буде вказувати що потрібно робити археологам та ще й оцінювати їхню роботу! Може давайте її на мера, бо жінки з ЖЕКу знають все?!
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром