Учасника «заборольської банди» взяли під варту

21 Березня 2018, 19:50
Суд постановив чоловіку тримання під вартою до 20 травня цього року без визначення розміру застави терміном на 60 днів 3100
Суд постановив чоловіку тримання під вартою до 20 травня цього року без визначення розміру застави терміном на 60 днів

Останньому із чотирьох затриманих у Заборолі, змінили домашній арешт на тримання під вартою на 60 днів. 

Про це повідомляє ВолиньPost.

Варто нагадати, що 18 березня затримали банду з чотирьох осіб, яка знущалася над двома лучанами, вимагаючи віддати їм гроші, квартиру та автомобіль. Згодом у Луцькому міськрайонному суді ухвалили попереднє рішення. Одного чоловіка відправили під домашній арешт. Однак, прямо у суді його звинуватили по іншій статті та відправили у слідчий ізолятор.

За словами слідчої, є достатньо підстав вважати, що чоловік може переховуватися від слідства. Також існує ризик, що він може вчинити інше кримінальне правопорушення.

Слідство клопотало про найвищу міру запобіжного заходу. Відтак, призначений йому раніше домашній арешт просили замінити на тримання під вартою на 60 діб без можливості призначення застави.

Натомість, на думку адвоката Бориса Шумський, останнє затримання його підзахисного після присудження домашнього арешту незаконне.

Під час досудового розслідування встановили, що підозрюваний вчинив правопорушення щодо обох потерпілих. Потерпілий на допиті повідомив, що підозрюваний наносив удари, чоловіків били лопатою, разом із іншими вимагав п'ять тисяч доларів, а також перереєструвати автомобіль.

Слідча також наголосила, що підозрюваного вважають виконавцем та співучасником вказаних злочинів.

Прокурор Ігор Смага додав, що під час розслідування встановлюють все більше нових обставин. 

Суддя задовольнив клопотання про зміну запобіжного заходу повністю. Відтак, домашній арешт змінили на тримання під вартою до 20 травня цього року без визначення розміру застави терміном на 60 днів.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром