«Підприємців загнали в куток»: ціну на розміщення зовнішньої реклами в Луцьку не зменшили

21 Березня 2018, 10:49
Ціна на розміщення зовнішньої реклами в місті постійно зростала 3126
Ціна на розміщення зовнішньої реклами в місті постійно зростала

Рекламісти Луцька хочуть скоригувати ціни на розміщення зовнішньої реклами в обласному центрі Волині, проте члени виконкому не підтримали таку пропозицію підприємців.

Розповів про це експерт ЦРУ Тарас Яковлев на виконкомі у середу, 21 березня.

За його словами, тарифи на розміщення зовнішньої реклами в Луцьку підвищили непрозоро. 

«Проект рішення про підвищення цін на рекламу не обговорювали з рекламними підприємцями. Рішення прийняли, тому що стверджували, що це дасть можливість наповнити міський бюджет. Проте це не правда. В результаті рекламісти будуть лише винні великі гроші КП «Луцькреклама». Таким чином бізнесмени будуть звільняти своїх працівників», – зазначив Яковлев.

Член виконкому Олександр Рачков зауважив, що круглі столи щодо інших питань у міськраді проводили, а от круглі столи саме щодо обговорення тарифу на розміщення зовнішньої реклами в Луцьку – ні.

За інформацією Яковлева, ціна на розміщення зовнішньої реклами в місті постійно зростала. З 2013 по 2017 рік плата збільшилась на 300%. Підприємці стверджують, що для них ця сума є непідйомною, тому просять зменшити тариф на розміщення реклами в місті.

«Те, що відбулося, збурило всю рекламну громадськість. Якщо люди орендували борди, купили техніку для розміщення реклами, то вони не можуть спокійно працювати. Одним словом, рекламістів загнали в куток. І всі ці обставини ведуть до банкрутства галузі. Можу зазначити, що колапс рекламної галузі відбудеться вже у квітні-травні», – виступила на засідання виконавчого комітету представник рекламістів Світалана Свирида.

На думку луцького рекламіста Сергія Ковальчука, «сьогодні наш бізнес ліквідовують, або забирають в інші руки».

«Прийняття такого рішення без обговорення з підприємцями є показом того, що в них немає діалогу з владою. Тому просимо внести зміни до проекту рішення і зменшити тариф на розміщення реклами», – підсумував доповідач Яковлев.

Втім, члени виконкому не підтримали таку пропозицію: «за» проголосували всього три члени.

Читайте також: «Наш бізнес приречений на провал», – луцький рекламіст

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром