Що думають волинські депутати про зміни у ринку автобусних перевезень

21 Березня 2018, 02:18
Автобуси 1750 Джерело: Кордон
Автобуси

Ринок автобусних перевезень в Україні можуть монополізувати.

Такі зміни хоче запровадити керівництво міністерство інфраструктури, вважають представники Спілки пасажирських перевізників України з Вінниці. Повідомляє Sfera-TV.Lutsk.

Сьогодні органи місцевої влади формують маршрути таким чином, щоб максимально ефективно збалансувати інтереси мешканців громади.

А за новими правилами будь-який перевізник з будь-якого куточка країни може дублювати внутрішньо-районні та міжобласні маршрути і облаштовувати автостанції, що призведе до монополізації  ринку, вважають перевізники.

Читайте також: У Волинській ОДА обговорили забезпечення районів області коштами

Тому вінницькі транспортники звернулися до Волинської обласної ради аби депутати підтримали їхній лист до Кабміну.

Натомість директор департаменту інфраструктури Волинської ОДА Іван Мирка каже, що з Мінінфраструктрути їм таких змін не надсилали і додає, що подібні випадки вже траплялися, проте департамент відмовляв «чужим» перевізникам.

Президент ГО «Союз перевізників України» Валентин Демчук навпаки вважає такі зміни ліберальнішими, такими, що спрощують умови конкурсу для перевізників. І навпаки, запевняє, що нові маршрути погоджуватимуться з органом місцевого самоврядування. Крім того, перевізники не зможуть відправлятися на той самий міжобласний маршрут за період часу менший ніж за 30 хв.від попереднього перевізника.

До слова, сьогодні законодавстовом України чітко регламентовано хто за що відповідає.

Тобто, міжобласні перевезення регулює мінінфраструктури,  внутрішньо обласні  – облдержадміністрація. І без погодження з останніми зміни не відбуваються.

Зауважимо, що волинські депутати не особливо вникаючи в нюанси транспортного законодавства рекомендували обласній раді підтримати звернення.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром