Чернишевського: поки їде сміттєвоз, вулиця перетворюється на смітник

01 Березня 2016, 08:26
2550 Джерело: opencity.in.ua

На вулиці Чернишевського, де переважно садибна забудова, немає  централізованиї контейнерів для збору побутового сміття.

Проблему порушив Roman F на інтернет-ресурсі «Відкрите місто».
 
«Утилізація сміття місцевими мешканцями відбувається за схемою «винести на дорогу», – пише він.

Згідно із якимсь графіком, з дороги сміття має прибрати організація, яка взяла на себе відповідні обов'язки, стверджує лучанин.

«Зазвичай про графік ніхто не думає. Дуже швидко залишене сміття розтягується звірями та вітром по вулиці, перетворюючи її на сміттєзвалище», – пише він.  

Лучанин цитує Державні санітарні норм та правила утримання територій населених місць.
Пункт 2.16. У разі застосування планово-поквартирної системи збирання побутових відходів споживачі самостійно завантажують побутові відходи у сміттєвоз, що прибуває за графіком.

Забороняється виставляти та складувати побутові відходи за межами присадибної ділянки завчасно (раніше однієї години) до прибуття сміттєвозу.

Виконавці послуг з перевезення побутових відходів зобов'язані інформувати населення про графік перевезення побутових відходів.

«Зрозуміло, що основна причина забруднення – самі споживачі. Є серед них і свідомі громадяни, які придбали малий особистий контейнер, наявність якого робить простішим життя усім. Але більшість, звичайно, його не має», –  розповідає про вуличні проблеми.
 
Лучанин упевнений, така ситуація актуальна для всіх приватних районів міста.

«Найлогічніше було б прийняти загальне рішення для всіх. Можна встановити централізовані контейнери у спеціально відведених місцях. Або, наприклад, обслуговуюча організація централізовано закуповлює партію контейнерів (чим більше - тим дешевше), а їхню вартість розбиває і додає до абонентської місячної плати», – подає ідею лучанин.

І наголошує, що час «вже з первіснообщинного ладу переходити у сучасність». 




 

Коментарі
02 Березня 2016, 15:40
ми купили контейнер 2 роки тому.дуже класна штука,плату розбили по 10грн,ми вже виплатили.зате тепер чистота біля дороги!хто хоче щоб було чисто,той робить чистоту!
02 Березня 2016, 17:25
Те саме на вулиці Володимирській.За що отримують зарплатню муніципали?ТІльки бабульок на ринку ганяють?
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром