Який район міста «найцерковніший». РЕЙТИНГ

29 Лютого 2016, 11:11
5117

Найбільше культових споруд розміщено у центрі та в Старому місті, а найпопулярніші конфесії міста – Українська православна церква Московського і Київського патріархатів.

Свобода віросповідання спричинила розгалуження конфесій, яких в Україні діє понад півсотні. Зі збільшенням кількості конфесій, відповідно з’явилася потреба у зведенні більшої кількості культових споруд. Нині у великих містах є широкий вибір різноманітних храмів, які можна обирати залежно від віросповідання.

Район.Луцьк дослідив, де в обласному центрі Волині функціонують культові споруди, до яких конфесій належать, де їх будують і які мікрорайони «багатші», а які «бідніші» на місця для спільної молитви.

Розташування церков у різних частинах міста залежить від густоти населення мікрорайону і розміру його території та історичних особливостей. Найбільше культових споруд виявилося у центрі та Старому місті. Там нарахували по сім об’єктів різних типів і конфесій. Трішки менше – у 33-му мікрорайоні та Гущі, мешканці яких можуть відвідати п’ять  церков, що здебільшого належать до УПЦ КП. Найменше релігійних об’єктів розташовано у 55-му, Дубнівському мікрорайонах, на Теремно, Кічкарівці та Київському майдані.

 

  1. Центр – 7 культових споруд;
  2. Старе місто – 7 культових споруд;
  3. 33-й район –  5 культових споруд;
  4. Гуща – 5 культових споруд;
  5. Малоомелянівський масив – 4 культові споруди;
  6. Балка – 3 культові споруди;
  7. МКС – 2 культові споруди;
  8. ДПЗ – 2 культові споруди;
  9. Вишків – 2 культові споруди;
  10. Дубнівський – 2 культові споруди;
  11. Завокзальний – 2 культові споруди;
  12. Кічкарівка – 1 культова споруда;
  13. Київський майдан – 1 культова споруда;
  14. 55-й – 1 культова споруда;
  15. Теремно – 1 культова споруда.

 

На території міста функціонують релігійні споруди шести основних конфесій: Українська православна церква Московського і Київського патріархатів, Українська Автокефальна православна церква, Українська Греко-Католицька та Римо-Католицька церква та релігійні об’єкти  протестантських напрямів.

Найбільше у місті церков, які належать до УПЦ МП та УПЦ КП. Разом із тими, що знаходяться на стадії будівництва, таких споруд 15 у Московського патріархату і 14 у Київського.

Загалом у Луцьку нарахували 45 основних культових споруд, 11 з яких перебуває на стадії будівництва.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
29 Лютого 2016, 15:26
Ну і навіщо нам стільки церков? Що всі такі богомільні стали?
29 Лютого 2016, 23:07
Цікава тема. Але, судячи з інфографіки, висвітлена абияк. Позначення конфесійної приналежності храмів кольором у багатьох випадках не відповідає дійсності...
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром