«Не треба грабувати місто», – активіст Андрій Д’яченко про дії «УКРОПу»

16 Березня 2018, 18:00
Керівник Волинського осередку «Національного корпусу» Андрій Д'яченко 3306
Керівник Волинського осередку «Національного корпусу» Андрій Д'яченко

Андрій Д’яченко, керівник Волинського осередку «Національного корпусу»  заявив, що «укропівці» неодноразово проводили «мутні» схеми з міськими землями.

Про це повідомляється на сторінці «Національний Корпус Волинь» у Facebook.

 «У нас часто питають, чому Національний Корпус Волині критикує «УКРОП». Вони при владі у місті вже більше року. Вони незаконно захопили владу, нападали на активістів, палили машини, залякували людей. Окрім скандальних земельних ділянок, про які почали активно говорити після сесії міської ради 28 лютого, «укропівці» неодноразово проводили «мутні» схеми з міськими землями», – йдеться у дописі.

«Говорячи про скандальні ділянки, ми не проти того, щоб земля належала Булі, Петрочуку чи комусь ще, але ці люди повинні отримати її чесним та прозорим шляхом, придбавши землю на аукціоні за ринковою ціною. Нехай куплять та будують там що хочуть. Але не треба грабувати місто», – зауважив Андрій Д'яченко.

Ми вважаємо, що Старий ринок повинен бути перенесений з-під стін Луцького замку. «УКРОП» вважає так само. По цьому у нас жодних претензій, – каже активіст.

Андрій Д'яченко сказав, що «УКРОП» робить погані речі, це і є причиною, чому «Національний корпус» в опозиції до них.

«Якщо при владі будуть БПП чи Самопоміч чи радикали і вони будуть робити погані речі, ми теж будемо в опозиції до них», – додав Андрій Д'яченко.

Нагадаємо, 28 лютого, у середу, відбувалась скандальна сесія Луцької міської ради. Обранці громади розділилися на два табори. З одного боку фракції «Укроп», «Батьківщина», два позафракційні депутати і фракція Радикальної Партії Олега Ляшка. З іншого боку – «Народний контроль», «Свобода», «Самопоміч», Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Читайте також: «УКРОП» віддав у приватні руки майже 2 гектари землі

Причина скандалу – майже 2 га землі міської комунальної власності. Перші виступали за те, аби товариство з обмеженою відповідальністю «Житловий квартал» отримало в оренду на 10 років земельні ділянки за адресами Вороніхіна,37 та Рівненська, 119, на якій будівельна компанія має у власності теплиці.

Другі вимагали зняти питання, тому що місто може більше коштів залучити в бюджет, виставивши ділянки на аукціон.

Коли питання не зняли, лідер Народного Контролю Павло Данильчук жбурнув регламент в обличчя секретарю Луцькради Григорію Пустовіту. Пізніше Данильчукразом з іншими опозиціонерами заблокували трибуну.

У приміщенні з’явилися представники патрульної поліції та муніципальної варти. Опівночі «Житловий квартал» отримав в оренду ділянки землі на 10 років, завдяки голосуванню більшості. Увінчалася сесія фінальною штовханиною.

Читайте також: Сесія міськради: скандали і перерви

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром