Чай, сміття і комунізм: пара з Луцька ділилася враженнями від Китаю

16 Березня 2018, 08:30
Китайська зустріч у Луцьку 3264
Китайська зустріч у Луцьку

Про особливості життя у Піднебесній говорили за горнятом чаю у луцькому Молодіжному центрі.

Яся Рамська та Максим Ройко з Луцька провели у Китаї рік, та по приїзді ділилися з мешканцями обласного центру Волині враженнями від перебування у країні, особливостями культури та поведінки китайців. Зустірч відбулася у четвер, 16 березня, інформують Волинські новини. 

Яся та Максим розповідали про особливості національної кухні країни. За їх словами, «китайці їдять все», а тому у звичайному повсякенному меню можна натрапити на собак, змій, павуків та личинки шовкопряда. А ще мешканці Піднебесної не вживають холодної води. Вони п'ють ледь не кріп, бо кажуть, що гаряча вода вбиває всі бактерії.

Максим та Яся розповідають про життя у Китаї
Максим та Яся розповідають про життя у Китаї

Своєрідним є ставлення китайців до довкілля. Сміття вони викидають просто собі під ноги, адже для чого заморочуватися, якщо є ті, хто повинен прибирати?

Чи справді китайців так багато, не знають навіть самі китайці. Адже кількість населення має стратегічне для країни значення. Окрім того, мережа у країні доволі закрита. Традиційні для нас Google, Facebook та інші пошуковики і соціальні мережі заборонені. Натомість є власні, які, однак, контролюються владою. Управлінцям легко слідкувати і за витратами мешканців країни, адже майже усюди доступна функція безготівкового розрахунку. 

Спеціальні горнятка для чаю
Спеціальні горнятка для чаю

Прожити місяць у китайському місті вартуватиме близько півтори тисячі доларів.  Людям європейської зовнішності це, однак, приємніше, адже наявність європейця серед відвідувачів якогось закладу чи викладачів школи говорить про престиж установи, розповідають мандрівники.

Роман та Яся кажуть, що найчастіше китайці п'ють чай без особливих церемоній: просто заливають купу листя окропом, відпивають ковток і виливають гидкий напій. На зустірчі в Луцьку, однак, пара презентувала спеціальний чайний посуд і пригощала всіх слухачів їх китайських історій смачним чаєм. 

Читайте також: Лучанка працює в Китаї, щоб заробляти на нові подорожі.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром