Експерт ЦРУ розповів, як брехав Ігор Поліщук щодо тарифів за проїзд

15 Березня 2018, 17:02
Сергій Григоренко 2217
Сергій Григоренко

Експерт Волинського центру розвитку урядування Сергій Григоренко розповів про три брехні «укропівця»  Ігоря Поліщука щодо тарифів за проїзд у маршрутках.

Розказав про них Григоренко на прес-конференції ЦРУ у четвер, 15 березня.

За словами Сергія Григоренка, тарифи на проїзд в Луцьку неодноразово піднімали, зокрема, в 2015 році з двох гривень до трьох, а у березні 2017 року, після піврічного обговорення, знову підняли тариф з трьох до чотирьох гривень.

«Опісля наша команда Романюка пішла, і УКРОП захопив владу через певні непрозорі дії. Хочу нагадати, як нам опонував УКРОП, коли ми були командою при владі, і що в той час говорили «укропівці», – почав свою розповідь експерт.

Ігор Поліщук говорив, що «рішення щодо підвищення вартості на проїзд приймалося поспіхом, без змістовного економного обґрунтування».

Тобто, каже Григоренко, Поліщук напряму безпідставно звинувачував команду Романюка в тому, що вона лобіювала тарифи. Іншими  словами, на думку Поліщука, тариф, піднятий до чотирьох гривень, був необґрунтований. Він говорив, що це неправильно. І запевняв, що «ми, як влада, повернемося до старого тарифу». Про це «укропівець» говорив у квітні 2017 року.

«Можу з впевненістю сказати, що Поліщук збрехав фактично тричі. Вперше, коли сказав, що тариф чотири гривні необґрунтований. Після підняття цін за проїзд, буквально через тиждень, «укропівці» добралися до влади, їх було більшість. Тому вони могли легко рішенням сесії скасувати рішення виконкому про підняття тарифів за проїзд. Та цього ніхто не зробив. Звичайно ж, перевізники могли б судитися, але таким чином «укропівці» заявили б про свою політичну позицію», – пояснив Григоренко.

Вдруге Поліщук збрехав, коли сказав, що впродовж двох тижнів повернеться до попереднього тарифу, та цього знову ж таки не відбулося. Жодного проекту рішення, за інформацією експерта ЦРУ, щодо цього не було.

Втретє Поліщук збрехав, коли сказав, що тариф не підвищуватимуть, а насправді виявилося, що проукропівська влада ще з жовтня тишком-нишком почала робити певні речі для підняття тарифу до 5 гривень.

«Тобто розрахунків ще немає, але УКРОП вже вирішив, що ціни треба підвищувати. Рішення приймають жорстко. Тобто ми бачимо, що Ігор Поліщук постійно бреше лучанам про тарифи», – підсумував Сергій Григоренко. 

Чиайте також: Рожищенська маршрутка не хоче зупинятися в Княгининку більше одного разу

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром