Як зaрeєструвaти дoмaшньoгo улюблeнця в ЦНAПI

14 Березня 2018, 14:33
У луцькому ЦНАПі реєструватимуть тварин 2286
У луцькому ЦНАПі реєструватимуть тварин

У Луцьку вже з 15 березня можна буде реєструвати тваринок у Центрі надання адмінпослуг, що розташований на вулиці Лесі Українки.

В обласному центрі Волині вперше в Україні запровадили можливість зареєструвати домашнього улюбленця через ЦНАП, – про це йдеться на сайті луцького Центру надання адмінпослуг.

Нагадаємо, на одній із «оперативок» Луцькради директорка ЦНАПу Лариса Карп’як пояснила, що центр зініціював таку спiвпрaцю з комунальним підприємством «Ласка», аби зрушити з нерухомої тoчки процес реєстрації своїх улюбленців.

Окрім того, це запровадили, щоб вирішити проблему з безпритульними тваринками, а також швидше повертати загублених собачок і котиків господарям.

Як зареєструвати?

Потрібно звернутися в луцький ЦНАП і обов’язково взяти з собою паспорт та ідентифікаційний код власника тваринки. А також взяти ветеринарний паспорт для домашнього улюбленця (при наявності або у випадку розбіжності місця реєстрації та фактичного проживання), документ, що підтверджує право на пільги власника домашньої тварини (при наявності), платіжний документ та фото тварини.

Коли господар зареєструє тваринку, то отримає особистий онлайн-кабінет. Собачки й котики міста Луцька будуть надійно захищені від втрати та отримають інші прерогативи, якщо отримають спеціальний мікрочіп або  жетон з QR-кодом. Вартість такого жетона становить 40 гривень.

«З нагоди запровадження нової послуги, всі, хто зареєструє тварину у ЦНАПі  15 березня 2018 року, отримає смачний подарунок для свого улюбленця від департаменту», – йдеться на сайті.

Така реєстрація дозволить не лише контролювати кількість домашніх тварин, пишуть на сайті, а й дозволить запобігти зростанню чисельності безпритульних собак та котів, підвищити рівень відповідальності людей за чотирилапими вихованцями й попередити жорстоке ставлення до них.

Читайте також: У Луцьку домашня киця покусала дитину

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39