Як муніципали коментують свою поведінку на сесії Луцькради

13 Березня 2018, 23:45
Кілька муніципалів закрили секретаря Луцької міської ради Григорія Пустовіта від залу 2969 Джерело: Фото з Facebook-сторінки департаменту муніципальної варти Луцької міської ради
Кілька муніципалів закрили секретаря Луцької міської ради Григорія Пустовіта від залу

Луцькі працівники муніципальної варти запевнили, що не робили перешкод для пересування депутатів, а забезпечували громадський порядок.

Про це йдеться на їх сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що скандальна сесія Луцької міської ради відбувалась зі штовханиною. Депутати билися, кидалися папером та показували непристойні жести. Прийшли у міську раду і муніципали. А кілька муніципалів закрили секретаря Луцької міської ради Григорія Пустовіта від залу, щоб він міг вести засідання.

Муніципали зазначають, що працівники департаменту не перешкоджали пересуванню депутатів залою засідань та не втручались у роботу депутатського корпусу.

За їх словами, вони забезпечували громадський порядок задля недопущення зривання сесії та пошкодження майна.

Коментарі до допису
Коментарі до допису

Допис муніципалів
Допис муніципалів

Допис муніципалів
Допис муніципалів

Водночас, користувачі мережі критично поставились до такої заяви.

«Ваші підлеглі перешкоджали діяльності депутатів тим самим порушували 351 ККУ. Якби вони дійсно забезпечували порядок то б намагались перешкодити депутату Булі, коли він наносив тілесні ушкодження опозиційному депутату Данильчуку та не намагалися виносити колонку та витісняти неугодних депутатів. Прикро що за гроші громади, наразі виникли «тітушки», які оберігають владу міста від опозиції», – пише Богдан Климчук.

Коментарі до допису
Коментарі до допису

«До його компетенції також належить забезпечення правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян; надання у межах своїх повноважень допомоги депутатам міської ради, представникам органів державної влади і громадських об’єднань у здійснені їх законної діяльності, якщо їм чиниться перешкода або загрожує небезпека з боку правопорушників; вжиття невідкладних заходів для усунення правопорушень у сфері, що відноситься до компетенції Департаменту за поданням керівників виконавчих органів Луцької міської ради.

Коментарі до допису
Коментарі до допису


А про механізми реалізації цих завдань не задумувались? Як ви правопорядок забезпечувати збираєтесь? Механізми крім «вибачте», «пробачте», «чи не могли б Ви» передбачені? Для кого ця лапша? Таке враження, що тримають містян не зрозуміло за кого...», – обурюється Roman Root 

Читайте також: Сесія міськради: скандали і перерви

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром