Луцьке повітря брудніше, ніж київське

04 Квітня 2018, 03:35
Луцьке повітря забруднене переважно автомобільними та виробничими викидами 3236 Джерело: media-polesye.by
Луцьке повітря забруднене переважно автомобільними та виробничими викидами

Невеликий  обласний центр Волині випередив столицю і посів 7 місце у рейтингу українських міст з найгіршою якістю повітря.

Луцьке повітря забруднене переважно автомобільними та виробничими викидами, пише Sfera-TV.Lutsk.

На чистоту повітря впливає чимало чинників, один з основних та природних – зелені насадження, а їх кількість у місті постійно зменшується. Натомість, на на їх місці з’являються нові урбаністичні об’єкти – житлові будинки. Така тенденція спостерігається на всій території міста. Масове зрізання дерев розпочалось  у 2016 році й триває досі. Підтверджують це і екологи.

Зазначають, що до цієї справи варто залучати вузькопрофільнихі фахівців, ті ж зможуть прийняти правильні рішення щодо здоров’я дерев. Луцька міська рада затверджує статуси парків, рекреаційних зон, територій та об’єктів природно-заповідного фонду, скверів, проте за великим рахунком, екологічної ситуації це не покращує. До прикладу, навіть Театральний майдан  20 років тому виглядав зовсім по-іншому, тепер у центрі міста мало зелені, зате багато бруківки та нових архітектурних споруд.

Мешканці бачать зелень лише в парку, бо серед вулиць її стає все менше. Це проблема, адже дерева сприяють очищенню повітря, яке має безпосередній вплив на здоров’я людей.

Для того, щоб зберегти чисте повітря у прогресивних містах світу вдаються до різних заходів. У Парижі обмежують доступ транспорту у центр міста, в Копенгагені інвестують кошти у велосипедну інфраструктуру, у Лос-Анджелесі  скорочують затори вводячи систему паркування на основі попиту, а в Мілані зобов’язують платити додаткові кошти у випадку в’їзду в центр міста.

На жаль, для луцької влади такий набір заходів з покращення екологічної ситуації наразі видається чимось космічним, простіше закласти кілька сотень квадратів бруківкою.

Читайте також: Чому луцькі медики тікають закордон

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024