Поліетиленовими пакетами треба користуватися обдумано, – міськрада

26 Лютого 2016, 14:47
2426 Джерело: ipress.ua

У міській раді зазначили, що поліетиленові пакети офіційно дозволені для використання,  проте поки немає досконалих методів утилізації, а люди необдумано їх використовують

Нагадаємо, лучанин Леонід Тивонюк просив заборонити використання та продаж одноразових поліетиленових пакетів у Луцьку та Волинській області.

Звернення підписали 321 особа з 300 потрібних. У міській раді відповіли на петицію у п’ятницю, 26 лютого.

«Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міська рада та її виконавчі органи не наділені повноваженнями забороняти використання чи продаж тих чи інших товарів. Одноразові поліетиленові пакети – це є різновид пакувальних матеріалів, які офіційно дозволені для використання», – наголосили у відповіді.
 
Кажуть, що ця проблема стосується радше не поліетиленових пакетів як одного з різновидів пакувальних матеріалів, а надмірного, часто необдуманого використання, поводження з використаною упаковкою в побуті та відсутністю досконалих методів її вилучення із сміттєвої маси та утилізації.
 
У міськраді нагадали, що у Луцьку  з серпня 2015 року ввели в експлуатації новий полігон твердих побутових відходів у селі Брище, на якому перед захороненням всі відходи сортуються.

Пообіцяли, що міськрада й надалі удосконалюватиме методи роздільного збирання відходів. Встановлюватимуть контейнери для роздільного збору біля житлових будинків.

«Надмірна кількість поліетиленової тари у побуті – це приклад необдуманої побутової поведінки окремо взятої людини. Адже завжди існує альтернатива при використанні одноразової упаковки чи заміною її багаторазовою. У більшості супермаркетів вже є пропозиція багаторазових торбин чи паперової тари на заміну одноразовим поліетиленовим пакетам. Власне, вибір робить споживач», –  зауважили у відповіді.

Також нагадали, що відділ екології міської ради організовує роботу з популяризації екобезпечного розвитку міста.

Коментарі
26 Лютого 2016, 18:38
ЯК ЗАВЖДИ БЛАБЛАБЛАБЛАБЛА
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024