Що робили муніципали на скандальній сесії Луцькради

11 Березня 2018, 14:27
Конфлікт у Луцькій міській раді 3725
Конфлікт у Луцькій міській раді

Скандальна сесія Луцької міської ради відбувалась зі штовханиною. Депутати билися, кидалися папером та показували непристойні жести. Прийшли у міську раду і муніципали. 

Під час дискусії на «Протилежному погляді»  депутат Луцької міської ради Сергій Була прокоментував такі дії депутатів: «Я вважаю, що це не більше, не менше, а політична розправа за те, що ділянки були виділені не тим фірмам».

Натомість екс-заступник міського голови Юрій Моклиця запевнив: «Конструктивний діалог ми почали в липні, коли на сесії виносили питання про дозвіл на відведення земельної ділянки. Ми вас попереджали, ми сподівалися на здоровий глузд».

Також Юрій Моклиця зауважив, що перебільшено сказано, що у Луцькраді була бійка:

«Навіть по відео видно. Була штовханина. Я вважаю, що в стінах міської ради це нормально».

Також обговорювали поведінку муніципалів. Сергій Була пояснив присутність інспекторів на сесії так:

«П’ять помічників депутата зробили цей безлад. Це були Рижков, Моклиця, Ніколайчук, Климчук і Ютовець. Муніципали прийшли, щоб майно захищати, але аж ніяк не нас. Ми самі себе можемо захистити».

На що Моклиця відповів:

«Муніципали, згідно посадових інструкцій, мають право скласти протокол. І все. Чому вони влаштували штовханину? Кого вони захищали? Я не знаю».

Нагадаємо, 28 лютого, у середу, відбувалась скандальна сесія Луцької міської ради. Обранці громади розділилися на два табори. З одного боку фракції «Укроп», «Батьківщина», два позафракційні депутати і фракція Радикальної Партії Олега Ляшка. З іншого боку – «Народний контроль», «Свобода», «Самопоміч», Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Читайте також: «УКРОП» віддав у приватні руки майже 2 гектари землі

Причина скандалу – майже 2 га землі міської комунальної власності. Перші виступали за те, аби товариство з обмеженою відповідальністю «Житловий квартал»  отримало в оренду на 10 років земельні ділянки за адресами Вороніхіна,37 та Рівненська, 119, на якій будівельна компанія має у власності теплиці.

Другі вимагали зняти питання, тому що місто може більше коштів залучити в бюджет, виставивши ділянки на аукціон.

Коли питання не зняли, лідер Народного Контролю Павло Данильчук жбурнув регламент в обличчя секретарю Луцькради Григорію Пустовіту. Пізніше Данильчук разом з іншими опозиціонерами заблокували трибуну.

У приміщенні з’явилися представники патрульної поліції та муніципальної варти. Опівночі «Житловий квартал» отримав в оренду ділянки землі на 10 років, завдяки голосуванню більшості. Увінчалася сесія фінальною штовханиною.

Читайте також: Сесія міськради: скандали і перерви

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром