«Овації або Замальовки з натяком»: історія лучанина про знайомство з американською сім'єю

11 Березня 2018, 18:09
Володимир Павлік 4044
Володимир Павлік

Невигадані історії із книги Володимира Павліка «Овації або Замальовки з натяком», у яку увійшли 23 оповідання про німецьку поліцію та іспанську «швидку», про подорожі та еротичні забаганки бізнесменів, про те, як «творяться легенди» та народжуються вислови, про кохання, про оригінальні знайомства, про митницю та художню гімнастику опублікували в мережі.

Авторське читання можна прослухати на YouTube-каналі.

«Пригадалась моя перша подорож до Сполучених Штатів Америки. Прийошов співбесіду останнім, поза списком претендентів, оскільки з запізненням довідався, що приїхала пані з Америки і організувала в рамках якоїсь програми перегляд, чи то тестування людей із лідерськими задатками, які займаються громадською діяльністю.

Метою програми було ознайомлення з заокеанським досвідом впродовж тритижневого стажування. Відразу після співбесіди американка повідомила, щоб я готував документи для виготовлення візи, що дуже здивувало інших учасників тай організаторів кастингу, адже усім було обіцяно оголосити результати відбору за два тижні.

І ось нас десятеро летить до США. В містечко Бостон нас розібрали, як дітей з дитячого будинку, по сім'ях. Мене моя сім'я забрала перша.

Так було все дивно.Спочатку спілкувався з подружжям та їх дітьми, повільно, адаптуючи свої шкільні знання англійської до американських реалій.

Зате на завершення мого перебування ми уже філосовствували повною мірою, впевнено обговорюючи складні теми.

Пригадується цікавий епізод мого переживання в громадянській сім'ї. Бізнес глави сімейства, котра приймала у себе, як було сказано, людину з протилежного боку земної кулі,полягав у створенні систем безпеки для різних бізнесів. А ще Робер прекрасно володів мистецтвом ведмежатника, тобто, майстерно відкривав замки та безпекові прилади без ключів та кодів.

Одного вечора я повернувся зі своїх занять, які відбувались в різних організаціях і фірмах. Ми разом повечеряли, вмостилися в м'які крісла перед телевізором.

Роберт зняв свої кросівки, витягнув ноги, переналаштувався на відпочинок. Як раптом, пролунав дзвінок. Він узяв мобілку і почав розмовляти.

Дружина повернулась до мене з посмішкою і промовила: «Задоволена, я люблю його кросівки, вони –золоті». На моєму фейсі Шері побачила здивування і одночасно питання: «Чому золоті?».

Каже: «Почекай, зараз роззується і поїде». Так і сталося.

Роберт заходився і став збиратися. Я не розумів такої спокійної реакції Шері на виклик чоловіка у справах в позаробочий час.

Роберт запропонував мені поїхати разом і в дорозі пояснив, чому Шері любить його кросівки.

Адже часто буває так, що, коли він повертається додому і тільки зніме кросівки, як відразу телефонує якийсь водій і просить відкрити автомобіль, бо ключі залишив всередині. Двері зачинились. Як правило, ключі забувають ввечері, коли люди йдуть після робочого дня у різних справах і вже втомлені, менеше зосереджені.

«Це значить, що моя Шері», – каже Роберт, – отримає сьогодні компенсацію за вкорочений сімейний вечір. Та ще з одного боку вона трохи засмучується, а з іншого радіє, що її особистікошти примножуються, адже між нами існує домовленість, що всі додаткові непланові заробітки, і, що дуже важливо, готівкою, поступають в її розпорядження».

Поки ми їхали на виклик до..., мій американський приятель отримав ще два дзвінки за новорічним проханням від власників автівок. Вислухав, поклав мобілку і промовив: «14 секунд».

А коли побачив вираз мого обличчя додав: «Саме за 14 секунд я відкриваю авто марки «Ford»».

Посміхаючись, запитав мене: «Зараз ти розумієш, чому дружина називає мої кросівки золотими?».

Ось так пара кросівок стала сімейним атрибутом і якоюсь мірою символом сімейного спокою і доброботу».

Читайте також: «Туристи – нудисти»: як волинян розхвилювали оголені угорські дівчата

 Активний лучанин вже два десятиліття організовує «народну дипломатію». ІНТЕРВ'Ю

 

 

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром