Центр: на ярмарку розповідають про «найсправжніший» мед

09 Березня 2018, 11:59
Мед у Луцьку 7161
Мед у Луцьку

«Бджолярі землі волинської» – так називають себе учасники громадського об’єднання, котрі у четвер, 8 березня влаштували медовий ярмарок в центрі Луцька. На прилавках розклали найрізноманітніші вироби з продуктів бджільництва. Лучани купували мед, свічки та навіть кераміку на основі медових компонентів.

На столі Юлії Пороханець розташувалися ляльки-мотанки. Авторка  розповіла, що всі її лялечки виготовлені виключно з природніх матеріалів: льон, овеча шерсть, бавовна, ситець тощо, і саме так повинні виготовлятися справжні ляльки-мотанки. Майстриня виробляє й портретні лялечки. А вишуканості її виробам додають елементи волинської вишивки.

«Кожна робилася з любов’ю й частинкою моєї душі. І надзвичайно приємно коли дорослі люди, а особливо дітки беруть ту лялечку і пригортають її до себе. Вони, відчуваючи, що її зроблено з любов’ю, наповнюються позитивною енергетикою», – розповіла майстриня.

Гончар Михайло Мажара представив різноманітний глиняний посуд, виготовлений ще за «дідівським рецептом». Майстер залюбки поділився секретами гончарства та кераміки, розповів про старовинні способи випалення глиняних виробів, серед яких молочіння, воскування, задимлення та покриття лляною олією.  

Майстри знайомлять мешканців міста з народним промислом
Майстри знайомлять мешканців міста з народним промислом

Очільник громадського об’єднання «Бджолярі землі Волинської» Юрій Мещеряков розповідав зацікавленим покупцям про сакральне мистецтво пасічника. Сам він живе цією справою. Має за містом власну пасіку та навіть один вулик на даху багатоповерхівки.

Мед на ярмарку тільки справжній
Мед на ярмарку тільки справжній

Свічки також роблять з медового воску
Свічки також роблять з медового воску

Ярмарок організували, аби лучани знали, як смакує справжній мед
Ярмарок організували, аби лучани знали, як смакує справжній мед

За його словами, ярмарок організували  саме для популяризації традиційного народного виробництва та справжнього волинського меду. Аби люди знали смак справжнього меду та вигляд традиційних ляльок і кераміки, і щоб не купували дешевих підробок у різних шахраїв.  

Читайте також: «Сльозу бурштину» з Луцька визнали одним з найкращих у світі питних медів.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024