Лучанин купається в ополонці з авторською молитвою

07 Березня 2018, 18:00
Лучанин купається в ополонці з авторською молитвою 2168
Лучанин купається в ополонці з авторською молитвою

Олександрові Киричуку 53 роки, але виглядає значно молодше. Позитивний, доброзичливий, комунікабельний. За фахом – інженер, хоча в душі – більше філософ. Спортом займається більшу частину життя.

«Як почав займатися веслуванням на Стиру у підлітковому віці, то вже без води не можу. Так само як і без спортзалу, чи без відвідин святих місць. Якось це все разом іде – фізичне й духовне очищення, оздоровлення» – говорить Олександр.

Спортзал і паломництво до святинь здійснювати простіше. Куди важче почати загартування, навіть на Водохреще, коли Бог та обстановка допомагають.

«Важко було переступити через свій страх і холод. Точніше – відчуття холоду. До ополонки – черга. Стояли пару хвилин – ноги замерзли, хоч великого морозу й не було. Думав пробігтися. Та знаючі люди підказали що не треба, а слід настроїти мозок і волю на мобілізацію сил. Адреналін тоді зашкалює. Організм – щось типу «у військовому стані»: зібраний, мобілізований до подолання стресу. Якщо вода холодніша за +8 градусів, в організмі вмикаються додаткові захисні сили, виділяється більше енергії. Коли вже виходиш із води – відчуваєш внутрішнє тепло, яке тебе зігріває» – ділиться досвідом Олександр і додає, що у воді бажано бути до 1 хвилини часу і звертати увагу на те, чи не починають боліти якісь частини тіла (особливо пальці, суглоби, голова).

Олександр Киричук без води уже не може
Олександр Киричук без води уже не може

А ще треба читати молитву коли заходиш у крижану воду. Це знали навіть моржі атеїстичного Радянського Союзу котрі оздоровлювалися за системою Порфирія Іванова. Тільки вони брали не християнські молитви, а свої власні й зверталися до сил природи, зокрема до Сонця і Матінки Природи. Це допомагає налаштувати себе і заручитися Божою Благодаттю.

Зараз здебільшого читають «Отче Наш» коли починають заходити в ополонку. Дуже бажано знаходитися лицем убік сонця. Його світло допомагає.

Саша Киричук після «Отче Наш» читає ще й власну молитву
Саша Киричук після «Отче Наш» читає ще й власну молитву

 

Наш співрозмовник Саша Киричук після «Отче Наш» читає ще й власну молитву, бо ж і своїми словами до Бога звертатися треба. Деякі священики навіть вважають що це краще, щиріше, йде від самої душі. Тож може нашим читачам сподобається ця молитва.

«Господи-Боже наш, очисти моє тіло і дух від скверни та бруду.

І наповни його світлом любові й добра.

Нехай кров Твоя, Господи буде щитом та захистом

від лихого слова, ока, подуму, дії.

Благослови, Господи рідних та близьких»

Потім їх треба перерахувати, вийшовши стати до сонця й подякувати Богу за оздоровлення. 

1
Олександрові Киричуку 53 роки, але виглядає значно молодше
Олександрові Киричуку 53 роки, але виглядає значно молодше

 

Сергій Кічий

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром