СБУ завершила розслідування злочинів «Варти порядку»

07 Березня 2018, 13:52
Очільник ГФ - Олександр Тиводар 4426
Очільник ГФ - Олександр Тиводар

Прокуратура «поставила крапку» у досудовому розслідуванні щодо організованого злочинного угруповання, діяльність якого у Луцьку припинили силовики минулого року.

Про це йдеться у дописі на сайті обласної прокуратури.

Нагадаємо, 8 серпня 2017 року спецпризначенці затримали керівника громадського формування «Варта порядку» Олександора Тиводара та його співучасника Демидюка, які, прикриваючись громадським формуванням, стежили за приватним життям деяких лучан. Того ж дня в офісі громадського формування, на вулиці Винниченка і у помешканні очільника ГФ слідчі провели обшуки, у ході яких спецпризначенці вилучили засоби для негласного зняття інформації та зброю.

Читайте також: Плівки «Варти порядку»: СБУ оприлюднила телефонні розмови Тиводара

Сьогодні, 7 березня, слідчі Служби безпеки України довели до кінця досудове розслідування стосовно п'яти «вартівців», які у за допомогою спецзасобів стежили за громадянами, у тому числі публічними особами, збирали конфіденційну інформацію для використання у власних цілях і поширювали її.

У ході розслідування правоохоронці з'ясували, що спецзасоби для стеження представники ГФ контрабандою ввезли до України. Крім того, головному «вартівцю» – Олександру Тиводару інкримінують купівлю і зберігання у свому помешканні боєприпасів та підбурення до побиття громадянина.

Наразі у прокуратурі прийняли рішення завершити досудове розслідування та, згідно з КПК України, надати доступ до зібраних матеріалів адвокатам обвинувачуваних.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром