В «Адреналіні» покажуть комедію про наївних галичан

24 Лютого 2016, 17:23
2057 Джерело: hromadske.tv

У рамках ініціативи «Дивись українське» кінокомплекс «Адреналін» запрошує на перегляд українського комедійно-драматичного фільму «Політ золотої мушки».
 
Початок сеансів з четверга, 25 лютого, у Срібній залі о 16:45.

Стрічка у трьох новелах розповідає про жителів села Бурачковичі в Західній Україні, які опиняються в різних комічних ситуаціях.
 
Фільм зняв Іван Кравчишин за мотивами збірки оповідань «Бурачковицькі хроніки» Богдана Волошина.

У головних ролях – Софія Кравчишин, Сергій Великий, Олег Цьона, Володимир Процюк, Тарас Бобеляк, Богдан Юсипчук, Наталя Олексів та Анна Назаревич.

Фільм вперше показали 17 липня 2015 року на національному конкурсі Одеського міжнародного кінофестивалю.

Сюжет. Маленька дівчина з чоловічим ім’ям Микола розказує три однакові історії про бика, зосереджуючись на трьох умовних періодах життя селян: перша – «Гранда» про галицький футбол (народження), друга – «Полонез Швідерського» про галицьке весілля, третя – «Тестамент» про галицький заповіт (смерть). Всі три історії пов'язані між собою героями, хоча мають різні сюжетні лінії.

У першій частині – під час футбольної гри у жінки-воротаря команди «Бурачковичі» починаються пологи. Вона бігає між пологовим будинком і футбольним майданчиком, але її команда врешті-решт програє і вирішує за традицією розібратися із суперником в інший спосіб, а саме жене їх всім селом, спалює сільраду, стирту і зупиняє потяг, в якому їхав міжнародний посол. Через аварійну зупинку офіціант виливає на чоловіче майно дипломата гарячу каву і починається міжнародний скандал, який ледь не призводить до Третьої світової війни.

У третій частині – двоє гуцулів везуть до нотаріуса тіло щойно померлого батька, щоб отримати тестамент. Але той каже, що потрібно довідка про смерть. Вони змушені пакувати мертвого дзідзя в авто і їхати в місто до лікаря, але того немає на місці. Гуцули повертаються до нотаріуса і дізнаються, що дзідзьо половину майна відписав товариству «Просвіта», а іншу половину – під майбутню амбасаду Сполучених Штатів Америки у Львові. Розчарувавшись, вони повертаються до свого села, де бачать як блискавка влучає в дзідзьову хату – і та згорає під спостереженням жителів села.


 

 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром