Луцьк завдяки «укропівцям» втратив прибутку на мільйон доларів

07 Березня 2018, 06:46
Сергій Григоренко 2472
Сергій Григоренко

Обласний центр міг би заробити близько мільйона доларів на земельних ділянках, які народні обранці просто так віддали підприємцям.

Про це зазначив експерт Волинського центру розвитку урядування Сергій Григоренко 6 березня.

За словами Григоренка, земельні ділянки при команді Миколи Романюка продавали відкрито з аукціону, а не так як зараз – з-під поли.

Експерти ЦРУ звернулися до очільниці Волинського агентства нерухомості Лариси Мосійчук, аби вона оцінила ринкову вартість ділянок на вулицях Рівненській, 119 та Вороніхіна, 37, які віддали на останній сесії міськради 28 лютого забудовнику «Житловий квартал». А також ділянки на Рівненській, 4, Глушець, 55 та маленьку земельну ділянку на Лесі Українки, що навпроти колишнього пам’ятника Бойку.

Загальна площа цих ділянок близько двох гектарів.

Сьогодні, окрім луцьких забудовників, каже Мосійчук, є й інші, які готові купити землю за високу ціну. Це забудовники з Києва, Хмельницького та Івано-Франківська.

Якщо ж ділянки, наприклад, на вулиці Рівненській та Глушець, виставили б на аукціон, то комерційна ціна стартувала б від 5 тисяч доларів за сотку.

«Тобто, якщо ж говорити про два гектара, а це привабливі земельні ділянки, то це приблизно, за оцінкою Лариси Мосійчук, щонайменше мільйон доларів. За курсом на теперішній час – це 27 мільйонів гривень. А за ці кошти однозначно можна було добудувати луцьку школу №27, тобто не потрібно було б більше грошей з міського і обласного бюджетів. Або ж 27 млн гривень – це 50 квартир для учасників АТО, або ж це приблизно можна було б капітально відремонтувати 18 дворів. Тобто ці гроші громада міста втратила», – зауважив Григоренко.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром