Палиця хотів домовитись з Порошенком, – ЗМІ

06 Березня 2018, 13:40
Ігор Палиця на з'їзді УКРОПу 4769
Ігор Палиця на з'їзді УКРОПу

Минулого тижня країну сколихнуло одразу декілька важливих в політичному сенсі подій. Дві прес-конференції – Президента Петра Порошенка та спільна прем’єр-міністра Володимира Гройсмана і спікера парламенту Андрія Парубія.

Перед ними відбулась ніби-то нічна розмова лідерів українського політикуму, які намагались поділити сфери впливу та навіть визначили дату позачергових парламентських виборів – 19 серпня 2018 року.Про це йдеться в статті «Холодний душ» для Порошенка – на старті вибори – торги розпочато», яку розмістило Волинське агентство розслідувань.

Журналісти ВАРу зокрема повідомили, з посиланням на власні джерела в Адміністрації Президента України, що місяць тому бізнес-партнер Коломойського, Ігор Палиця був на прийомі в гаранта, і як повідомляють наші джерела, клявся, що немає більше справ з олігархом, і готовий в разі необхідності підтримати Порошенка.

Наразі невідомо чи домовився Голова волинської обласної ради з Президентом чи ні, але наслідки цієї розмови можна аналізувати по тим подіям, які відбулися після цієї зустрічі. Волинські ЗМІ, які належать Ігореві Палиці, після невеликої паузи, яка передувала зустрічі Ігоря Петровича з Гарантом, знову почали «мочити» Порошенка. Сам же Палиця на зїзді УКРОПу, що відбувся на минулому тижні, розкритикував Порошенка та заявив, що «він більше ніколи не буде Президентом України», а також повідомив, натомість привів у приклад Коломойського, як єдиного проукраїнського олігарха. В той же час структури «УКРОПу» отримали команду підтримувати на виборах Юлію Тимошенко. Паралельно з тим розпочався процес інтеграції УКРОПівських представників на керівні посади в місцеві організації «Батьківщини» у Волинській області.

На цьому тлі відбувається акумуляція бюджетних коштів для майбутньої виборчої кампанії. Чого тільки вартує безкоштовне виділення землі УКРОПівською більшістю у Луцькій міській раді на останній сесії, яка коштує більше 20 млн. грн.. Двадцять мільйонів, фактично вкрадених у громади міста, це не поганий ресурс для того, щоб потім на ці гроші під вибори дарувати волинянам тенісні столи та дитячі майданчики.

«Земля має реалізуватись через аукціон. Інакше – корупція», – Петро Нестерук

На фоні передвиборчого загострення та земельного дерибану досить дивно виглядає пасивність Волинської прокуратури, про яку в минулу п’ятницю з трибуни Верховної ради заявляв луцький нардеп Ігор Лапін. За словами народного обранця прокуратура загальмувала кримінальні справи проти секретарів Луцької міської ради Поліщука та Пустовіта. Причому по Пустовіту є дві кримінальні справи, які загальмовані на рівні обласної прокуратури.

2 червня 2017 року міськрайонний суд Луцька постановив поновити на посаді секретаря міської ради Юлію Вусенко. В рішенні зазначено, що на виконання дається 3 дні. Проте рішення не було виконано тодішнім секретарем міської ради Ігорем Поліщуком (УКРОП). За заявою Вусенко прокуратура порушила кримінальну справу по 382 статті за невиконання рішення суду. Справа була розслідувана, проте підозру Поліщуку так і не вручили.

Також 2 червня 2017 року суд встановив, що депутат від БЮТ Григорій Пустовіт при знятті Вусенко з посади, присвоїв владні повноваження, підписавши рішення сесії замість міського голови, чим порушив статтю 353 Кримінального кодексу. За заявою Вусенко Луцьким відділом поліції ГУНП у Волинській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань №4217031010000028 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.353 КК України (самовільне присвоєння владних повноважень) та ч.1 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) відносно Пустовіта О.Г..

За словами працівників нацполіції процесуальний керівник від прокуратури гальмує та не дозволяє вручити підозру Пустовіту, хоча справа вже повністю розслідувана. Більше того, в іншому судовому процесі вже доведено, що Пустовіт привласнив повноваження, про що написано у відповідній постанові суду. Отже ця справа на 100% доказана. Але підозру досі не вручили.

4 липня 2017 року Львівський апеляційний суд також зобов’язав поновити на посаді секретаря Юлію Вусенко. На той час секретарем вже став Григорій Пустовіт. Проте Пустовіт відмовився її поновлювати. Вусенко звернулася з заявою до прокуратури на Пустовіта за невиконання рішення суду. 17.07.2017 року Луцькою місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань  №42017031010000075 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.382 КК України (невиконання судового рішення) відносно секретаря Луцької міської ради Пустовіта О.Г.

Дане провадження об’єднане з кримінальним провадженням №4217031010000060, відкритого проти колишнього секретаря Луцької міської ради Поліщука І.І. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.382  КК України  (невиконання судового рішення).

Читайте також: Міська рада знову програла суд проти Юлії Вусенко​

Проте підозру й по цій кримінальній справі прокуратура досі не вручила.

Враховуючи ці обставини нардеп Лапін звернуся до Генеральної прокуратури України з вимогою дати правову оцінку діям своїх підлеглих у Волинській області та вжити заходів реагування у відповідності до чинного законодавства України.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром