«Нас люди обрали, не треба їх боятися», – Микола Яручик про турнікети у міськраді

02 Березня 2018, 15:21
Микола Яручик 2695
Микола Яручик

Депутати і чиновники Луцькради не повинні закриватися від мешканців обласного центру турнікетами і охороною.

У цьому переконаний обранець громади Луцька  Микола Яручик, інформує сайт «ВолиньРost».

Нагадаємо, з початку весни Луцька міська рада перестала буди відкритою для відвідування усіма бажаючими державною установою: аби поспілкуватись з депутатами у їхньому «природньому середовищі», пересічний лучанин повинен отримати спеціальну перепустку і пройти пост охорони з металодетектором. Аргументувала влада міста такий крок тим, що десь у місті є «певні сили», які збираються «дестабілізувати» роботу луцьких депутатів, та й взагалі, «СБУ рекомендує».

Читайте також: Луцькрада – єдина на Заході, яка відгороджується від містян турнікетами

Депутат Луцькради Микола Яручик, якого, до речі, обрали вже вдруге, повідомив, що не може пригадати випадків, коли через вільний доступ містян до будівлі виникали проблеми, хоча 3-4 роки тому активність лучан була «більш радикальною».

Він підкреслив, що з чисто людської точки зору, пропускний режим – зайвий, адже влада має бути відкритою для спілкування:

«Депутат – це людина, яка відкрита для людей. А тут же засідають усі депутати Луцької міської рали, виконавчий комітет, чиновники і різні посадовці», – пояснив він.

Втім, зауважив пан Яручик, якби центральна влада наказала встановити турнікети у всіх меріях країни, тоді й потрібно було б вводити пропускний режим, а наразі він зайвий.

«Нас люди обрали, не треба їх боятися. Це погано вплине на активність людей – якщо вони хотіли поспілкуватися, то як мають це робити? Вона-то доб’ється до чиновника, але ж у неї будуть певні складнощі та труднощі», – переконаний депутат. 

Читайте також: «Людей це не зупинить», – Петро Нестерук про «фейс-контроль» у Луцькраді

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром