Скільки туристів відвідує Замок Любарта насправді

02 Березня 2018, 06:00
Луцький замок 12524 Джерело: Волинське Агентство Розслідувань
Луцький замок

До Луцька приїжджають, але в замок не ідуть. За 2017 рік Замок Любарта відвідало 120 тисяч туристів, саме таку кількість називає директор історико-культурного заповідника Павло Рудецький. Загалом непогано, але за інформацією Департаменту туризму і промоції міста Луцькради, в столиці Волині побувало 250 тисяч гостей. Удвічі більше, тобто люди відвідують місто, а в культурний заповідник не поспішають. Вочевидь, наразі момент перлина Луцька не дуже й приваблює.

До речі, якщо озвучену чисельність туристів розділити на кількість днів у році, виходить, що Луцький замок відвідує мінімум 300 людей щодня.  Число можливе, проте не надто реалістичне.

До прикладу, на часі перебування в замку нашої знімальної групи, окрім нас і касирів там не було нікого, та й корків туристичних автобусів довкола старого міста щось не спостерігається. Щоправда місто наповнене автомобілями на європейських номерах, проте більшість їхніх пасажирів на принади замку чомусь не спокушається.

Цілком доступна і вартість потрапляння до замку:  10 гривень – для дітей, 20 – для дорослих. Платежі у Луцький замок надходять не лише від власне туристів, часто на території замку проводять масові фестивалі та виїзні церемонії. 

Попри вдавану «розкрученість» дітища давніх князів і декларовані тисячі відвідувачів, туристична сфера Луцька мала б бути успішнішою.

До слова, саме цими днями в польському Кракові відбувається міжнародна конференція  «Історичні міста 3.0» Учасники обговорюють сучасні маркетингові інструменти в туризмі, функції туризму в розвитку міст, поєднання концепції «Розумного міста» і туристичної інфраструктури.

Спостерігаючи за перебігом конференції мимоволі мусимо визнавати, що туризм у Луцьку і світові тенденції його розвитку, поки що як «Запорожець» і «Тесла» - явища різних світів.
Ймовірно тому, Краків у минулому році відвідало близько 13-ти мільйонів туристів.

Марія Вавринюк, Зоряна Жильчук, Микола Гусар Сфера-ТВ

 

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром