«Це був наш останній аргумент», – депутати про протест на сесії міськради

01 Березня 2018, 14:58
Пояснили, що відбувалося на сесії 3759
Пояснили, що відбувалося на сесії

Про те, чому у Луцькій міській раді опинилася колонка з гучною музикою, з якої причини у Григорія Пустовіта летіли пляшки і папка з документами, та що в сесійній залі робили муніципали, пояснили під час прес-конференції керівники фракцій «Самопоміч», «Народний контроль» та «Свобода», а також член ЦРУ Юрій Моклиця. Підсумки скандальної сесії озвучили у четвер, 1 березня.

Прес-конференцію провели у четвер, 1 березня.
Прес-конференцію провели у четвер, 1 березня.

Почав розмову Юрій Моклиця. Він назвав організаторів вчорашнього зриву сесії героїчними людьми, та зауважив, що йому приємно було стояти пліч-о-пліч із ними. Далі слово мав депутат від фракції «Народний контроль» Павло Данильчук.

«Багато хто подивиться відео, світлини, і скаже, що це абсурд. Але знаєте, в нас не залишилося інших аргументів, аби припинити проведення цієї сесії. Ідеться про мільйони коштів, які могли би потрапити у бюджет. Ми зрозуміли, що земельна комісія знову «протягує» ці питання з порушенням. Тому ми пішли на крок громадського протесту. Можливо, хтось його не сприйняв, але це був наш останній аргумент», – пояснив Данильчук.

На його думку, події 28 лютого матимуть продовження в кримінальних провадженнях.

Депутат Микола Федік каже, що в Луцькій міськраді вперше за роки її існування блокували трибуну.

Депутат Луцької міської ради Микола Федік
Депутат Луцької міської ради Микола Федік

«Вчорашні проекти рішень досягли тієї точки, яка змусила нас робити рішучі дії. У нас є звичайні громадяни, яким ми з натхненням пояснюємо, аби вони поділили свої ділянки з АТОвцями, а тут гектари землі віддаємо просто так фірмам, пов’язаним із певними депутатами».

За словами Юрія Моклиці, ринкова ціна ділянки на вулиці Рівненській, через яку депутати і намагалися заблокувати трибуну, вартує близько півмільйона доларів. Ці гроші могли би потрапити до міського бюджету, якби  депутати провели аукціон. Натомість 2 гектари землі віддали в одні руки.

Юлія Вусенко просить вибачення у виборців за те, якими методами доводиться відстоювати їх інтереси (у цьому контексті доречно буде згадати пляшку, яка точно поцілила у Григорія Пустовіта).

Депутатка Луцької міської ради Юлія Вусенко
Депутатка Луцької міської ради Юлія Вусенко

«Сьогодні ми приходимо на сесію, як заручники: бачимо, розуміємо, але змінити нічого не можемо. Доходило до кидання пляшок, музики, особистих образ. Ті речі, на які ми змушені були піти – все, аби привернути увагу міста та України взагалі до порушень, які діються у нас», – зазначила Вусенко.

Депутатка збирається оскаржувати скандальне рішення в суді.

«У нас вже є практика. Надіємося, що закон матиме перевагу, і переможе здоровий глузд. Ми говоримо не про особисті речі, а про те, що стосується всіх лучан. Ми не можемо дозволити розбазарити все, що маємо».

Насамкінець Юлія Вусенко звернула увагу на те, як душили Миколу Собуцького.

Депутат Луцької міської ради Микола Собуцький
Депутат Луцької міської ради Микола Собуцький

«А де у нас війна? Микола тільки недавно повернувся зі Сходу, з війни, а вчора його душили колеги-депутати у сесійній залі. Якщо люди готові давити одне одного через земельну ділянку, то що буде на виборах? Вчора в залі був крах місцевого самоврядування».

Читайте також: «УКРОП» віддав у приватні руки майже 2 гектари землі

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром