«УКРОП» віддав у приватні руки майже 2 гектари землі

01 Березня 2018, 09:18
Міськрада працює... 5400
Міськрада працює...

Питання, через яке у міськраді билися, слухали музику та кидали пляшки, таки «протягнула» укропівська більшість.

На годиннику майже десята, а у вікнах сесійної зали міськради ввімкнене світло. На пропуску при вході нікого немає, тому ми безперешкодно заходимо всередину. Піднімаємося на третій поверх, і розуміємо: охороняють тут. Навколо стоять невідомі чоловіки, працівники муніципальної варти та поліцейські. Чекають «гарячих» питань.

Світло у вікнах міськради світило до весни...
Світло у вікнах міськради світило до весни...

Вхід не охороняє ніхто...
Вхід не охороняє ніхто...

Бо «охоронці» - зверху
Бо «охоронці» - зверху

У сесійній залі людно. Незвичайно велика кількість журналістів та громадських активістів залишається сидіти тут до кінця, депутати змагаються за право оголосити перерву наступними. Фракції «Свобода», «Самопоміч» та «Народний контроль» беруть максимально дозволені 20-хвилинні перерви, аби якомога довше затягнути сесію і не допустити розгляду питань №66 та 67.

У них ідеться про надання земельних ділянок комунальної власності у користування фірмі «Житловий квартал», яку пов'язують з депутатами Сергієм Булою та Костянтином Петрочуком. Ділянка площею майже 2 гектари на Рівненській, 119, може за безцінь відійти в оренду терміном на 10 років. Ще одну ділянку, на Вороніхіна, 37, хотіли надати цій фірмі для будівництва багатоквартирного будинку. Аби не допустити розгляду цих питань, які поспіхом винесли на сесію, депутат міськради Павло Данильчук приніс у приміщення велику колонку. 

Скандальні питання в переліку
Скандальні питання в переліку

У сесійній залі - депутати, журналісти, активісти та муніципали
У сесійній залі - депутати, журналісти, активісти та муніципали

Натомість більшість продовжує розглядати питання, поступово підбираючись до вищезгаданих. 

Тим часом у холі сидять директорка зоопарку, директорка КП «Ласка» та ще кілька очільників, вочевидь, не таких важливих для міста установ та комунальних закладів. Адже їхні питання перенесли «на потім», коли вже поділять землю.

Спільно зустрівши весну, об 00:05 депутати після чергової перерви повертаються до розгляду земельних питань. На скандальних питаннях про два гектари, про які доповідає Євген Ткачук, у залі знову вмикається музика. З колонки депутата Данильчука звучить «Мій лицарський хрест», і, спільно з однопартійцями та громадськими активістами, він намагається піднести колонку ближче до трибуни.

Дуже промовисте фото...
Дуже промовисте фото...

Те, що відбувається далі, важко описати словами. Більше десятка мунвартівців, невідомі чоловіки спортивної тілобудови перегороджують шлях до трибуни. Ще один представник муніципальної варти стає, як приватний охоронець, навпроти Григорія Пустовіта. По обидва боки зали і по центру шлях активістів до трибуни перегородили. Сергій Була та Костянтин Петрочук стоять на варті доповіді Ткачука, а «УКРОП» і наближені злагоджено тиснуть на кнопки голосування під загальні крики «ганьба!». 

Муніципали охороняють певних депутатів за гроші громади
Муніципали охороняють певних депутатів за гроші громади

23 голосами два гектари комунальної землі за безцінь віддали на 10 років приватній фірмі. Пустовіт оголосив перерву на 15 хвилин.

Протягом перерви Павло Данильчук давав показання слідчо-оперативній групі, «тітушки» та муніципали організовано залишили приміщення міськради, а Григорій Пустовіт попросив прибрати із зали колонку.

Читайте також: У Луцькраді розглядають сесійні питання під співи.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром