Зміїнець: люди хочуть експертизу, а забудовник призупинив роботи

15 Липня 2015, 14:05
5025

Мешканці села Зміїнець вимагають  надати копію угоди прокуратури із забудовником, копії всіх документів, а також за кошти інвестора провести повторну експертизу, щоб з`ясувати, які саме порушення були під час надання дозволів на будівництво 9-ти поверхівки волинських прокурорів.

Нагадаємо, що  будувати в  Зміїнці багатоповерхівку, замовником якої є Волинська прокуратура, розпочали кілька тижнів тому. Як тільки люди це побачили, відразу почали бити на сполох. Вони впевнені, що все відбувається незаконно і хочуть розібратися у цій ситуації

Під час засідання експертної комісії у складі мешканців, представників Луцької райдержадміністрації та громадськості продовжили обговорювати питання щодо законності будівництва 9-типоверхівки в селі волинськими прокурорами.

Аналізуючи схему генерального плану забудови, в членів комісії виникло кілька зауважень.

«В схемі генплану вказано, що ця земля, на якій зараз зводять багатоповерхівку, громадського використання,  а, отже, це означає, що на ній не можуть будувати житло», - розповіли мешканці.


Натомість у райдержадміністрації повідомили, що наразі це цілком можливо, але із врахуванням відповідних містобудівних норм.

«Ми хочемо знати, яким чином сільська рада дала дозвіл на зміну цільового призначення землі і на будівництво 9-ти поверхів, що в сільській місцевості неможливо?» - питали люди.

Голова Луцької райдержадміністрації Ігор Ярмольський роз’яснив, коли і яким чином була надана ця земельна ділянка. 

«У  2013 році Маяківська сільська рада  надала дозвіл на відведення земельної ділянки в селі Зміїнець у постійне користування прокуратурі Волинської області, тобто було надано дозвіл на будівництво та обслуговування будинків», - розповів Ігор Ярмольський.


Однак запевнив, що тут можливі порушення, і потрібно з цим розібратися.

«Але ви ж тоді були в нас сільським головою!  І Ви не знали, що це все відбувається з порушеннями?» - обурювалися мешканці.

Заступник начальника головного управління містобудування,  архітектури та житлово-комунального господарства  ВОДА Микола Томчук розповів, що тут очевидне перше порушення.
На це він знизував плечима.

«Не можна будувати в сільській місцевості  більше 5-ти поверхів. Тому тут відразу виникає питання – яким чином вони додумалися будувати більше. Звісно, це поки що неможливо. Бо якщо за адміністративно-територіальної реформою село ввійде до складу міста, тоді в них буде все законно», - зауважив Микола Томчук.

Всі присутні зійшлися на тому, що на час перевірок та реакції на звернення, з якими вже звернулися мешканці до державних структур, будівництво призупинити.

Представник  забудовника Валерій Демков сказав, що будувати вже припинили. Мовляв, і замовник, і забудовник хочуть теж розібратися. І що в цьому будинку лише кілька квартир прокурорів, а що буде з іншими квартирами, не повідомив.

Найближчим часом відбудеться ще одне засідання комісії, де остаточно планують розібратися в цьому питанні. До слова, від Волинської прокуратури на засідання комісії ніхто не з`явився. 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром