Луцька школа зібрала 20 тонн макулатури за рік

28 Лютого 2018, 01:01
Паперова макулатура 6381 Джерело: sanitarim.ru
Паперова макулатура

Здай непотрібний папір і збережи ліс.  Вторинна переробка побутових відходів набирає все більшої  популярності, адже це дає можливість виготовити абсолютно нові паперові вироби, покрівельні та ізоляційні матеріали. При тому зберегти деревину – матеріал з якого виготовляють папір. Лучанин Микола Петровський, який займається переробкою макулатури таким чином зберіг уже не один ліс.

До гарної справи долучаються школи й дитсадки, діти активно здають макулатуру, ще й змагаються хто більше. Цьогоріч лідером у Луцьку стала 22-га школа, яка зібрала 20 тонн. До слова, у школі збирають макулатуру впродовж 30-ти років. Діти з самого малку починають займатись збором паперових відходів, другокласник Натан  уже отримав відзнаку. Більше у сюжеті Sfera-TV.Lutsk.

До слова, п’ять – десять років тому люди не так активно здавали вторсировину.  Та й динаміка цін -зростаюча, у 2007-му за кілограм паперу платили 60-80 копійок, відповідно зараз кілограм вартує 2,80 – 3 гривні. Микола Петровський каже, що обсяги зданої макулатури збільшувались із ростом ціни на неї.  Додатково активізують  цей процес законодавчі зміни щодо обов’язкового роздільного збору побутових відходів.

Загалом збір макулатури школярами дехто вважає залишками радянщини, а для когось це європейська практика, адже повторне використання відходів допомагає зберегти природні ресурси і є джерелом додаткових коштів.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром