Школярі, яким було погано від щеплення, хотіли «відкосити» від навчання

23 Лютого 2016, 10:07
1829 Джерело: ridna.ua

У місті зробили щеплення від поліомієліту всього 23% дітей, що значно підвищує ризики захворювання.

Начальник управління охорони здоров'я міської ради Микола Якимчук розповів, що минулого року в Україні було зафіксовано два випадки захворювання на поліомієліт у Закарпатській області.

Головний лікар міста розповів, що від важкого захворювання, яке вражає нервову систему, немає ліків, і єдиний вихід із ситуації – вакцинація. Вона здійснюється виключно за згодою батьків, проте, багато з них бояться негативних наслідків.

Микола Якимчук зазначив, що такою вакциною користуються інші країни світу, і негативних наслідків від неї не зафіксовано.

У Луцьку нещодавно після вакцинації у трьох підлітків було погане самопочуття. Двоє з них зверталися за медичною допомогою у лікарні. Проте, після обстеження їх відправили додому. Микола Якимчук розповідає, що подібна реакція може бути через психогенний фактор.

«У підлітка через 40 хвилин після вакцини піднялася температура, викликали бригаду екстреної допомоги. Хлопчика обстежили і загроз для здоров’я немає. Сьогодні його випишуть. Звертався ще один підліток та скаржився на слабкість та головний біль. Після обстеження його також відпустили. Це може бути психологічна реакція», ‒ розповів Микола Якимчук.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром