Ветеранів: медики перевірили санітарний стан дитсадка, де захворіли діти

27 Лютого 2018, 16:37
Медики почали перевірку дотримання у ДНЗ санітарних норм 3621
Медики почали перевірку дотримання у ДНЗ санітарних норм

Медики перевірили стан дотримання санітарних норм персоналом дитячого садочка в обласному центрі Волині після того, як там захворіло більше десяти дітей.

Про це  йдеться у дописі на сайті лабораторного центру МОЗ у Волинській області.

Нагадаємо, у дитячому садку №33 «Пролісок», що на Ветеранів, 2, захворіло 18 дітей, причому батьки припустили, що вони отруїлись через недотримання санітарних норм.

26 лютого працівники  лабораторного центру отримали заяву від керівництва управління освіти Луцькради моніторингу умов, у яких перебувають дітлахи у згаданому закладі. 

У день перевірки медики зафіксували відсутність удитсадку одинадцяти вихованців, хоча, до стаціонару інфекційної лікарні дошкільнят не приводили, а екстренних повідомлень про інфекцію у ДНЗ лабораторний центр не отримував.

Медики відібрали у дитсадку для бактеріологічного дослідження дві проби харчових продуктів і одну – питної води, ще дві проби води взяли для проведення вірусологічних досліджень (на наявність рота- і ентеровірусної інфекції). Крім того, для визначення наявності Escherichia coli (кишкової палички) лаборанти взяли десять змивів.

Дослідження не виявили у пробах шкідливих бактерій, а у змивах -– кишкової палички. Вірусологічна експертиза поки не доведена до кінця.

Медики нагадали батькам, що при виникненні в них підозри про інфекційне захворювання дитини, варто звернутись до лікарів, які можуть надати кваліфіковане обстеження і допомогу.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром