Їх уже вісімнадцятеро: огляд футзального тижня у Луцьку

27 Лютого 2018, 13:11
Тарас Кабанов та «ЛСТМ» усе-таки зіграють третій матч чвертьфіналу проти Вадима Вознюка та «Волиньагротеха» 3922 Джерело: АМФВ
Тарас Кабанов та «ЛСТМ» усе-таки зіграють третій матч чвертьфіналу проти Вадима Вознюка та «Волиньагротеха»

У більшості чвертьфінальних пар плей-офф чемпіонату Волині з футзалу півфіналісти у своїх дивізіонах визначилися за два матчі, однак можна не сумніватися – «заруби» у кожній з них були ще ті!

Суперліговий марафон матчів на виліт з турніру цікавішим став у матчах команд із середини турнірної таблиці. Луцьке протистояння «Волиньагротеха» та «ЛСТМ» сподобалося ще у «регулярці», коли «будівельники» ледь не організували нереальний «камбек». Хет-трик Андрія Пушкарчука приніс мінімальну та дуже важливу перемогу «агротехівцям» і у першому чвертьфінальному матчі.

А от без участі свого 16-го номера (який, до слова, у волинському футболі представляє саме «ЛСТМ») у ще одному футзальному трилері бронзові медалісти регулярної першості поступилися Тарасу Кабанову та компанії (2:3), а тому ця пара стане єдиною у Суперлізі, де доля півфінальної путівки вирішиться у третьому матчі.

Привид трьох поєдинків яскраво майорів над протистоянням двох амбіційних новачків елітного дивізіону – «Камазу-Агро» та «Бренда». Утім, команда з Острожця двічі була на якусь дрібницю більш вдалою за конкурентів: у першому матчі її гравці точніше пробили пенальті, а у другому вирішальний гол Антона Дригульського не дав суперникам зіграти ще одну серію шестиметрових ударів.

У півфіналі на «камазівців» чекатиме поки що ідеальний «Ковель-Волинь». У першому матчі «червоні» просто не помітили супротиву «Торпедо», вирішивши долю поєдинку задовго до його завершення, а гол Віталія Романчука після перерви другого протистояння вирішив усю його долю.

«Не підвели» й чинні чемпіони змагань з «Надії». При цьому, у другому поєдинку серії їм все-таки довелося помучитися з «молодшими братами» з МФК «Хорів» – Вадим Видихай своїм «дублем» перевів гру до післяматчевої лотереї, однак якраз там більш вдало відіграли чинні переможці змагань АФЛУ.

Читайте також: Під знаком гольових феєрій: огляд футзального уік-енду 17-18 лютого

У Вищій лізі відпочивали її переможці у «регулярці» з «Агропродукту». Утім, хто стане їх суперниками по півфіналу, горохівчани ще не знають: їхні земляки з «Куражу» спочатку поступилися «Екоресурсам» у серії післяматчевих пенальті, а потім упевнено відігралися в другому поєдинку – «каре» на свій рахунок записав Володимир Баденчук.

«Динамо» обіграло «Вілію» у важкому першому поєдинку. Як завжди буває у матчах млинівської команди, глядачі побачили багато голів, а самі Сергій Вишневський та партнери поступилися з рахунком 5:6. У другому ж поєдинку «Вілія» зіграла не так відкрито і святкувала успіх – єдиний гол у грі від Андрія Старушкевича перевів серію до третього матчу.

Без такого «щастя» у Вищій лізі обійшовся ківерцівський «Колос», який після важкої перемоги у серії пенальті в першому матчі наприкінці тижня зіграв набагато впевненіше, а у другому таймі суботнього поєдинку забезпечив собі комфортну «вікторію» (6:2) та путівку до півфіналу свого дивізіону.

Переможці регулярної першості у Першій лізі з боратинської «Ласки», на відміну від січневого протистояння, на тижні дуже впевнено себе відчували у поєдинках проти «Фіміаму», здобувши дві перемоги з сумарним рахунком 11:0. «Християни» тепер продовжуватимуть боротьбу лише у Кубку АМФВ. У двох матчах вирішили долю путівки до півфіналу і гравці «ТТІ Шахтаря» - щоправда, у другому матчі колективу з Нововолинська довелося добряче «повозитися» із суперником.

Куди цікавіше було у двобоях команд із середини таблиці третього за рангом дивізіону обласної першості. «Вікторія», незважаючи на поразку в останньому турі «регулярки», на тижні дала справжній бій «Агромату». Перший матч «несіяні» взагалі виграли у серії пенальті, і лише у недільному поєдинку «агроматівці» таки взяли реванш – 3:2.

Третій матч луцьких опонентів стане єдиним у чвертьфіналі дивізіонів, адже «Юність» після успішного завершення регулярного чемпіонату двічі впевнено зуміла переграти «Neris-Авангард», тож у півфіналі проти «Ласки» гратиме саме молода команда Сергія Вишневського.

Луцькі «Агромат» та «Вікторія» зіграють третій матч чвертьфіналу Першої ліги
Луцькі «Агромат» та «Вікторія» зіграють третій матч чвертьфіналу Першої ліги

 

У Другій лізі стався своєрідний «демарш» «Олімпії». Третя команда регулярного чемпіонату в першому поєдинку плей-офф «спіткнулась» об «каре» Сергія Дорецького з «Теремно хліба» та не змогла виправити ситуацію у другій грі, де поступилася у серії пенальті. Друга у підсумковій таблиці «Стелла» також поступилася у першому матчі «андердогам» з «Топільного», однак виправилася останньої неділі.

Переможці «регулярки» з «Мар’янівки» зустріли відчайдушний опір з боку «Олімпа», однак все ж зуміли у цікавих протистояннях перезабивати опонентів. «Сахарадо» у двох поєдинках помстився за поразку в Кубку АМФВ «Модерну», і тепер буде намагатися відігратися за розгром у чемпіонаті в серії проти «Мар’янівки».

Переможці регулярного чемпіонату із забезпеченням путівок до півфіналу не затягують. Цю тенденцію підтвердили й гравці третьолігового «Рятівника», які на тижні вдруге і втретє у сезоні обіграли суперників з «KroshuStarsLutsk». А от друга команда дивізіону – «Респект» – після суботньої поразки у другій грі все ж помучиться з «Приватом».

«Бережанка» у регулярній першості лише набирала низький старт – принаймні, таке враження про команду з Горохівського району після двох виграних дуелей з «Акцентом». А «Радивилівмолоко» після мінімального успіху в першій грі проти «Joma-Луцьк» поступився у суботу – тепер переможця цієї пари визначить безжальний третій матч.

Кращий захист та ефективний напад: «помаранчева» команда «Рятівника» упевнено покрокувала у півфінал Третьої ліги
Кращий захист та ефективний напад: «помаранчева» команда «Рятівника» упевнено покрокувала у півфінал Третьої ліги

 

Переграла своїх суперників по чвертьфіналу плей-офф і «Ласка-2» - команда-переможець місцевого регулярного чемпіонату. Щоправда, «Атлетік» з Цумані в обох поєдинках нав’язав неабияку боротьбу. А от другий та третій «сіяні» у чвертьфіналі програли: «Волинь-АТО» спочатку в серії пенальті, а потім за 26 хвилин ігрового часу була слабшою за «West Side», а «ПІК-БУД» взагалі двічі поступився опонентам з «Шігірюма» з різницею у три голи.

На тижні переможця пари визначатимуть лише «нерозлучні» «Горохів-Юніор» та «Луцьктепло», які гратимуть уже вчетверте за 12 днів. Поки що з урахуванням матчу регулярної першості за матчами ведуть підопічні Віталія Герасимчука, однак поразка у наступному поєдинку завершить для них виступи у Четвертій лізі цього сезону.

Не поступалися швидкістю вирішення чвертьфінальних проблем і гравці ФК «Духче» - вони в обох поєдинках впевнено доводили свою перевагу над «Волинню U-16». Так само кращими у протистоянні з «Колосом-2» двічі були гравці «Торчина».

А от «Горохів» після «вікторії» у першому поєдинку несподівано та сухо поступився «Острожцю». А колоритна «Юність» з Переспи також дісталася до третього матчу в серії, відігравшись у неділю за поразку в першому поєдинку від «Tatrafan».

Баталії у чемпіонаті області серед ветеранів відзначилися перемогами тріо команд, які лідирують у таблиці. Так, «Володимирівка» перезабивала суперників з «Метеора», «Зимне» все-таки здолало Сергія Піддубного та його «Комфорт-Сервіс», а «КС-Ветеран» зберіг такий темп у протистоянні з «ДжеРостом». Останні також недільного вечора зіграли перенесений матч проти «Комфорт-Сервіса», де поступилися (4:5) та дали суперникам примарні шанси поборотися за медальні місця у змаганнях.

Не менш цікавими останнього уік-енду були дитячі баталії. Так, у Кубку Волині U-7 серед тижня відбувся чемпіонський матч. У ньому «Мідас-Юніор» відігрався за чемпіонат Волині та переміг 3:1, тим самим забезпечивши собі перемогу в турнірі.

Підопічні Дмитра Медунецького, у свою чергу, вихідними забезпечили собі другу сходинку таблиці перемогою над «Універсалом», а єдиним невирішеним питанням турніру залишається третя сходинка у таблиці, яку вищезгаданий «Універсал» розіграє з дитячою командою «Адреналіну».

Читайте також: «Тайм-аут на районі»: зірковий час для юності

У Кубку U-9 відбувся лише один матч другого боксу, де юні гравці Любомльської ДЮСШ перемогли й других суперників по групі – «Універсал». У Кубку U-11 визначилися усі півфіналісти: до Маневицької ДЮСШ та «Волині-08» приєдналися «Адреналін-08», який переграв «Олімпію», а також «Мідас-Юніор» - команді Юрія Павельчука навіть не довелося грати свій чвертьфінал проти ДЮСШ Любомля.

У найстаршій дитячій віковій групі «Вілія» грала проти двох команд ДЮСШ №2 – несподівано обігравши старшу (нагадаємо, переможців чемпіонату області у цій категорії), у другому матчі хлопці поступилися іншим підопічним Михайла Мельника й тепер навряд чи зможуть розраховувати на найвище місце у таблиці першого боксу. У другому ж боксі першу сходинку посіла «Олімпія», діти з якої в завершальному матчі переграли «Адреналін-06».

Гра у шаленому режимі «будні+вихідні» для багатьох команд волинського футзалу продовжиться та навіть підсилиться – наступного уік-енду усім їм доведеться зіграти одразу по два півфінальні матчі у своїх чемпіонатах. Тим цікавіше буде подивитися, яка з команд готова у такому ритмі стати найсильнішою на Волині у своєму дивізіоні.    

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024