Мама Андрія Кузьменка просить Дацюк залишити душу й тіло Скрябіна у спокої

22 Лютого 2016, 19:02
Пам’ятник Скрябіну, який створила Ірина Дацюк 18173
Пам’ятник Скрябіну, який створила Ірина Дацюк

Ольга Кузьменко заявила, що пам’ятник Скрябіну у Луцьку демонтують. Крім того, вона категорично проти того, аби Ірина Дацюк, яка створила скульптуру відомого українського музиканта, переробляла її.

Про це Ольга Кузьменко розповіла у заяві, яку поширила голова місцевого фан-клубу музиканта «Модна Країна» Богдана Колб.

Подаємо повний текст звернення Ольги Кузьменко:

«Жителям Луцька і фанам Скрябіна.

Хочу до всіх наших прихильників донести і роз’яснити ситуацію з пам’ятником Скрябіну. Язик не може виговорити синові... Пам’ятник буде демонтований – це однозначно.

Ірина Дацюк абсолютно не наблизилася до портретної схожості Андрійка, значить вона не може виконувати цю роботу. Звалювати свій абсолютний провал на когось – це смішно. Я від її переробки вже давно відмовилася.

Це ж потрібно мати яку відвагу, щоб зробити скандал на цілу Україну, бути фактично уже звільненою від цієї роботи і заявляти про якийсь обов’язок переробки.

Я, мама Андрія Кузьменка, забороняю робити подібні заяви, бо вони не мають під собою ніякого ґрунту. Прошу Ірину Дацюк залишити душу і тіло мого сина в спокої.

Ви ж християнка, не спекулюйте на цій темі, вона для вас давно закрита».

Нагадаємо, що 1 жовтня у Луцьку відкрили перший в Україні пам’ятник Андрію Кузьменку. Проте після відкриття зчинився скандал, адже скульптура виявилася мало схожою на співака.

Згодом авторка пам’ятнику Ірина Дацюк пояснила, що її ескіз був абсолютно вдалим, а її роботу зіпсували у Львові, де відливали скульптуру з бронзи. Вона пообіцяла, що переробить цей пам’ятник.

Лучани неодноразово просили зробити скульптуру схожою на Скрябіна. Крім того, жителі міста навіть намагалися через Єдину систему петицій заборонити Ірині Дацюк творити у Луцьку. Петиція необхідну кількість голосів набрала, але міськарада відповіла, що не вправі обмежувати творчість громадян.

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
22 Лютого 2016, 21:29
Мені дуже соромно перед батьками Андрія за наших "знавців" скульптурного мистецтва, які обливали словесним брудом Ірину Дацюк. Якщо батьки були на відкритті пам"ятника, сприйняли його як знак пошани синові, навіщо було краяти їх зболене серце? До речі, часто проходжу повз пам"ятник Андрієві. Може я й не тямлю нічого в мистецтві, але, як на мене, дуже схожий на співака. Стоїть собі в самотині й не журиться з того, що ніхто із "знатоків"-верещак його не навідує. Нехай Душа твоя спочиває з Богом, Андрію.
22 Лютого 2016, 22:11
Переглянув інтервУ Ірини Дацюк на Громадське-Волинь. Нахраписта, не вражаюча інтелектуально пані. З таких, що беруть на горло.
22 Лютого 2016, 22:32
Ірино, не підкреслюйте, що ви лучанка. Ми й так знаємо.
23 Лютого 2016, 00:02
https://www.youtube.com/watch?v=4EDdrCqE1mA<br/>також переглянув... тільки негативні емоції... так творчі люди не спілкуються, не одягаються і не реагують... Далека від мистецтва людина, як це не зрозуміло, коли все місто про це каже? а їй дощ їде...
23 Лютого 2016, 00:47
Как вы уже достали со своим никому ненужным Кузьмой. Не понятный хайп по поводу не понятно кого. Бабло отмыли на этом постаменте и еще хотите... Да снесите его уже к чертой матери а то достали со своим &quot;хероем&quot;.
23 Лютого 2016, 00:47
Как вы уже достали со своим никому ненужным Кузьмой. Не понятный хайп по поводу не понятно кого. Бабло отмыли на этом постаменте и еще хотите... Да снесите его уже к чертой матери а то достали со своим &quot;хероем&quot;.
23 Лютого 2016, 00:55
Людям не має чим зайнятись, їм тільки давай все ламати і зносити. Суспільсво псевдоінтелектуалів і мистецтвознавців.
23 Лютого 2016, 08:11
Цих неадекватних комсомоло-романюко-дацюків схоже варто пхати в одну &quot;красіву&quot; торбу, разом з їх творіннями, і у Стир кидати ...можливо тоді те гівно не випливе ...бо ті двоногі не сприймають нормальної мови, а лучан за чмирів мають
23 Лютого 2016, 10:20
Ото влетів покровський! Хотів піарнутися, а споротився тільки на всю Україну.
23 Лютого 2016, 10:21
батьки та дружина Кузьми не могли не бачити пам'ятника перед його встановленням. вони були присутні і на самому відкритті. і тоді ніяких нарікань не було. усе це смердюче болото розколотили наші місцеві &quot;митці&quot;, які ніколи нічого робити не хочуть. бо бачиш вони &quot;такі митці!&quot;, яким тільки богдана хмельницького на коні ліпити. на менше вони не згідні. кожен уявляє себе як не Мікеленджело, то Церетеллі. а насправді нічого не можуть. а дацюк - хоч і не найкраща - але працює. а той, хто працює - удосконалюється.
23 Лютого 2016, 12:42
Таке враження, що усі оці коментарі на захист скульпторки писала або вона сама, або люди, котрі є наближеними до неї. Невже нікого не турбує, що в Дацюк всі пам'ятники &quot;на одно ліцо&quot;?! Якщо РІДНА МАТИ Кузьми не хоче бачити того пам'ятника, особливо у виконанні Дацюк, то вона має право на це значно більше, аніж ви, сліпі захисники скульпторки &quot;світого масштабу&quot;!
23 Лютого 2016, 13:43
Кто защищал эту скульпторку? Вы посмотрите на себя со стороны. Собралась убогая богема и делает хайп. Люди вы просто убогие как и убогие эти герои.
23 Лютого 2016, 19:10
Таку &quot;творчість&quot; не те що обмежувати, а заборонити треба! Як матері дивитись на цей &quot;витвір&quot; мистецтва?
24 Лютого 2016, 05:11
Ну знесуть памятник. Був такий - не буде ніякого. Клас! Що це за позиція - додавити бо вам не подобається, то комусь іншому подобається і комусь потрібно. Звичайно можна було краще зробити, то чого не зробили?? І який в кінці-кінців результат? І чого не проконтролювали під час створення, якщо це так важливо? А засрати чуже - найлегше. І я не Дацюк, до слова, а Мельник.
24 Лютого 2016, 09:24
народе! до чого тут обговорювати ту лєплящу нездару, - вона &quot;шістка по отмиву&quot; бабла конкретних владців-комсомольців. А її творєнія ніхто зараз рухать не буде, - бо нема &quot;політичної волі&quot;. А от коли &quot;руководящій камсамол&quot; піде на пєнсію і його за кадик візьмуть і будуть звєрскі доїть по всім криміналкам (які вже зараз підшиті і ацифровані ..сам читав і ржав з тупих!!) тоді і за &quot;найулюбленішу привладну скульпторку&quot; візьмуться (так, мєжду дєлом). Але основний прикол, УВАГА! - їй доведеться єдінолічно, без &quot;подєльніків&quot;, в &quot;повному обсяці&quot; відшкодовувать, демонтувать і забирать весь той мєтал+граніт ...то вже буде &quot;пєсня&quot;,- і &quot;лучанка&quot; не напише і заказчики откато-проценти не вернуть)) Тому чекайте, - &quot;білєти вже в продажі&quot; ;))
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром