Непереможних немає: відбувся черговий тур Аматорської баскетбольної ліги

27 Лютого 2018, 09:42
Ані Олександру Єгорову, ані іншим «Чаклунам» не вдалося ефективно долати опіку гравців «ЛНТУ» 3720 Джерело: АБЛ
Ані Олександру Єгорову, ані іншим «Чаклунам» не вдалося ефективно долати опіку гравців «ЛНТУ»

Ще ряд цікавих поєдинків закріпив лідерство «Університету», а чинні чемпіони АБЛ з «Чаклунів» зазнали першої поразки у сезоні.

Користуючись перервою у змаганнях Першої ліги чемпіонату України, волинські (і не тільки) команди відіграли черговий тур аматорської першості. Найцікавіший з них, як, напевно, передбачали організатори, відкривав програму ігрового дня, а у ньому чинні переможці турніру – «Чаклуни» – грали проти господарів майданчика з «ЛНТУ».

Усе-таки «Політех» із Юрієм Шкондею та без нього – дві різні команди. Ось і цього разу гіперактивність гравця «Вінницьких Зубрів» у другій половині гри зробила свою справу, а сам десятий номер «ЛНТУ» набрав у поєдинку космічні 48 очок. Цього вистачило для того, аби у нелегкому протистоянні здолати досі непереможних суперників – 83:78 – та залишитися у боротьбі за високі місця турнірної таблиці перед плей-офф.

Читайте також: Від Чернігова до Луцька: баскетбольний «хайлайт» останнього тижня

Перша поразка як мінімум за кількістю набраних очок відчутно відкинула «Чаклунів» у рейтингу команд ліги, а одноосібним її лідером після звітного туру продовжує бути команда «Університету». «Студенти» у повному бойовому складі зуміли переграти ковельський «Slam City». Звично активні ковельчани Олексій Івченко (25 очок) та Дмитро Хомич (20 очок) старалися як могли, однак ефективна протидія від Володимира Шевчука (23 очки) та Петра Глушка (20 очок), а також значно ширший вибір гравців, як і присутність Максима Дейни, зробили свою справу. У підсумку, «Університет» виграв усі чотири чверті поєдинку, а успіх у першій (+12) багато в чому забезпечив команді підсумкову перемогу – 93:74.

Попри усі старання, проти «Володимирівки» гравці симпатичної команди з Червонограду не зуміли протистояти «Володимирівці»
Попри усі старання, проти «Володимирівки» гравці симпатичної команди з Червонограду не зуміли протистояти «Володимирівці»

 

У ногу зі «Студентами» продовжує йти «Володимирівка», яка на матч проти «Шахтаря» зібрала тріо Федчук-Коцько-Швагринський у повному складі. Саме останній з них вніс вирішальний вклад у впевнений успіх своєї команди – 94:77. «Шахтар», у свою чергу, не залишився у неділю без перемоги – хлопці з Червонограду впевнено здолали «Турійських Турів» - 81:58.

Ну а гравці «Старого Луцька» чинили відчайдушний спротив рівненським гостям змагань із «AMP-Basket», а після третьої чверті вели у рахунку. Утім, ударний відрізок фаворитів поєдинку протягом останньої десятихвилинки (28:9!) таки приніс їм потрібну «вікторію» та за втраченими очками залишив їх на одному рівні з «Університетом», «Володимирівкою» та «Чаклунами». Саме ці команди мають найкращі шанси посісти найвищі місця у турнірній таблиці напередодні плей-офф Аматорської баскетбольної ліги.

Таблиця АБЛ-2018 після чергового туру змагань
Таблиця АБЛ-2018 після чергового туру змагань

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024