«Це витрачання грошей», – депутат про створення центру патріотичного виховання

22 Лютого 2016, 17:01
2002 Джерело: 4vlada.com

Депутат міської ради Алла Надточій розкритикувала ідею створення центру національно-патріотичного виховання.

Про це йшлося у понеділок, 22 лютого, на засіданні постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Депутат міськради Павло Данильчук представив проект створення комунального підприємства, яке координуватиме патріотичне виховання молоді міста. Він розповів, що програму почали реалізовувати ще у кінці 2015 року. Наразі постало питання про створення КП «Центр національно-патріотичного виховання молоді».

«Комунальний заклад створюється за прототипом КП «Спорт для всіх». Думаю,  що створення закладу, покращить роботу з виховання та зробить її динамічнішою», – зазначив Павло Данильчук.

Депутат стверджує, що ні школи, ні вищі навчальні заклади, ні громадські організації не роблять цього на належному рівні. Тому центр залучатиме до співпраці різноманітні профільні структури міста – управління туризму, відділ у справах сім’ї і молоді та інші. Також Павло Данильчук зауважив, що хотів би,  аби у центрі працювали люди, які пройшли АТО.

Проте голова комісії Алла Надточій зауважила, що у школах та вищих навчальних закладах патріотичне виховання стоїть на належному рівні, а створювати такий заклад – марне витрачання бюджетних коштів.

«Мені здається, що коли ви писали програму, не проаналізували, що робиться у школах. Ви не контролюєте те, що пишете. Патріотичне виховання для дітей – це норма. Постійно організовують зустрічі з атовцями, проводять різноманітні заходи. Тому доцільність віддавати 300 тисяч гривень комусь на зарплату, я не можу зрозуміти. Це викидання коштів», – зазначила депутат.

Проте Павло Данильчук не погодився. Він вважає, що у місті основними заходами є «піти на меморіал, заспівати гімн і дякуємо».

Також депутат зазначив, що центр передбачатиме і співпрацю з військкоматом, адже головним напрямком програми є військово-патріотичне виховання.

«Звичайно, щось робиться. Було б дивно, якби нічого не відбувалося, бо це роблять по всій Україні. Ми говоримо не лише про сучасні проблеми патріотизму, ми говоримо про те, що хочемо бачити у майбутньому і працювати у цьому напрямку ніколи недостатньо», – зазначив Павло Данильчук.

Секретар міської ради Юлія Вусенко запропонувала, що більш доцільно було б спрямувати гроші не на створення нового центру, а на підтримку вже існуючих патріотичних організацій, таких, як «Іскра» та «Пласт». Адже вони вже показали, що працюють не за винагороду, а за ідею. Тому гроші для проведення заходів та заохочення їм не завадять.

Заступник міського голови Андрій Киця також розповів, що наразі чіткого бачення, чим буде займатися такий центр немає. Це будуть вирішувати уже після його створення та затвердження штатних працівників.

«Створювати чи не створювати – прерогатива депутатів.  Яким чином може чи має координуватися діяльність різних структур, мені важко сказати. Поки що алгоритму роботи ніхто не бачить і не знає. Тут широке поле для дискусії. Можливо, у центрі в штаті буде один працівник. Потрібно обговорити структуру, штатний розпис. Коли будуть конкретні обов’язки, зможемо говорити про мету закладу», – розповів Андрій Киця.

Тож на комісії за проект створення нового комунального підприємства проголосувало всього два депутати. Надалі долю центру вирішуватимуть на пленарному засіданні сесії міської ради.

Коментарі
23 Лютого 2016, 01:09
В Луцьку є клуб "Патріот Батьківщини", зробіть ремонт,відповідну матеріально-технічну базу, додайте кваліфікованих фахівців і все получиться!1
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром