«На перші зароблені гроші купив собі «приодягнутися», – депутат Микола Яручик

23 Лютого 2018, 09:36
Микола Яручик 3403
Микола Яручик

Луцький бізнесмен Микола Яручик уже дві каденції поспіль представляє інтереси жителів мікрорайону ЛПЗ у міській раді.

Днями журналісти видання «Конкурент» поцікавилися «фінансовою філософією» Миколи Яручика.

Чим пахнуть гроші?

– Нічим гроші не пахнуть. Є навіть такий вираз: «дєньгі нє пахнут», але він має більш глибоке та негативне тлумачення.

Яким був ваш перший заробіток? Розкажіть, за виконання якої роботи ви його отримали?

– Десь в сьомому класі я не пішов до школи на уроки. Якщо не помиляюся, то віз поїздом у Білорусь (Брест) чи цукор, чи дріжджі. А назад віз цигарки і згущене молоко. Я декілька разів так їздив. І на перші ті зароблені гроші купив собі «приодягнутися». Це невеликі були кошти. Ще були заробітки в підлітковому віці, але про них розказувати не буду, оскільки то юний вік і було багато необдуманих та небезпечних дій.

Що в сучасному світі не можна купити за гроші?

– Я вважаю, що за гроші не купиш роки життя. Можна тільки десь підкоригувати трішечки. За гроші щастя не купиш. Хоча такі речі здаються банальними зі сторони і їх всі під одну лінієчку говорять. Їх ще з першого класу діткам кажуть, але, коли дорослішаєш, то розумієш, що в тих словах є глибока істина. Її можна зрозуміти з часом, з віком і з певним досвідом. Моя основна мета не заробити гроші, а бути щасливим від самого процесу заробляння. Також хочу зазначити, що гроші можна спрямовувати в різні напрямки, гроші – це енергія, до якої треба бути готовим (підготовленим), щоб не затьмарило мізки. Особливо треба навчитись бути готовим до великих грошей, водночас і бути обережним, оскільки грошима можна наробити багато біди або ж добра, все залежить від людини.

У мене, до речі, гроші як купюри практично ніколи не нагромаджуються, вони завжди в оборудках: то в товарі, то в позиках, то сам кредитуюсь в постачальників. Дуже рідко буває, що я збираю суму готівкою в 5-6 тис. у.о. Постійно в щось вкладаю.

Більше про фінанси депутата читайте тут: Квартири, будинок, мільйон у готівці: декларація Миколи Яручика

Що стало поштовхом до заснування власного благодійного фонду?

– Чисельні звернення людей як до підприємця, бізнесмена з проханням допомогти.

Який найдорожчий подарунок ви дарували?

– Зараз пригадаю. Ну, певно, що подарунок був у сумі десь орієнтовно 700 доларів. Це була оргтехніка.

Ви спеціаліст із комп'ютерних систем. Вмієте добувати біткоїни?

– Я цим цікавився. Моя думка, що це явище тимчасове. На цьому справді можна заробити, але треба потрапити у той термін, коли цей процес актуальний. По криптовалютах я не фахівець, тому прогнозувати важко!

 Як вважаєте, якими якостями повинен володіти «ідеальний політик»?

– Щоб не крав, якщо має доступ до бюджету. Це основне! І щоб максимально говорив правду.

 Що Ви мрієте купити найближчим часом?

– Такої мрії у мене немає. Вже минуло, що я мрію про щось матеріальне. А от в що вкласти гроші, то такі проекти є. Я взагалі люблю купувати господарські та технічні інструменти. Отримую неабияке задоволення, коли особисто ними наводжу порядок чи використовую для покращення побуту, маючи все своє під рукою. А взагалі я планую і хочу поставити вітрогенератор. Також хочу вкласти при нагоді кошти в свій інтелект та власне здоров'я.

Спілкувалася Валентина Мельник

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024