У Луцьку проживає 806 учасників АТО

23 Лютого 2018, 09:01
У сім'ях луцьких учасників АТО виховується 595 дітей 4287
У сім'ях луцьких учасників АТО виховується 595 дітей

З міського бюджету на підтримку військовослужбовців виділили 637 тисяч гривень у 2017 році.

Про це розповів начальник управління охорони здоров’я міської ради Микола Якимчук під час зустрічі із матерями загиблих (померлих) та зниклих безвісти військових 22 лютого.

У Луцькій міській клінічній лікарні пролікували 299 осіб, які беруть участь у Комлексній програмі підтримки військовослужбовців

Також минулого року виділили кошти у сумі 230 тисяч гривень на ремонт приміщень реабілітаційного відділення для учасників АТО та членів їх сімей (пр. Волі, 66а), та 96 тисяч гривень на придбання необхідного обладнання. Микола Якимчук наголосив, що в міській раді можна отримати  посвідчення –  основний документ, який надає право на медичні пільги у комунальних установах нашого міста.

За словами представниці управління освіти Людмили Клиш, у 2017-му році освітні заклади Луцька відвідували 10 дітей, батьки яких загинули в АТО. З ними працювали психологи та педагоги. Діти загиблих учасників АТО мають право на безкоштовне харчування у школах та дитсадках. Вони можуть  відвідувати пришкільні табори з оздоровчою метою. Окрім цього, діти мають можливість ходити у різноманітні позашкільні гуртки, спортивні секції.

Особливу увагу  зосереджує управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради на дітях, батьки яких загинули в АТО. За словами   начальниці управління Ліни Галан, зараз на обліку перебуває 806 родин учасників АТО, у яких виховується 595 дітей. Протягом 2017-го року їм надали різноманітні послуги, а саме: юридичні, психологічні, соціальні, економічні. 

Протягом року управління підтримували громадські організації, благодійні фонди та соціально відповідальний бізнес. Усе для того, аби забезпечити змістовне дозвілля та оздоровлення для  представників вищезгаданої категорії. Найбільшу увагу приділяли психологічній реабілітації родинам учасників АТО. Працівники управління започаткували роботу «антистрес-зони». Діти загиблих учасників АТО влітку мали можливість побувати у місті Таураге (Литва), а восени відвідали Мюнстер (Німеччина).

Ліна Галан додала, що цьогоріч будуть робити дозвілля дітей цікавішим, покращать роботу екстренної допомоги, продовжуватимуть роботу «антистрес-зони» для членів родини загиблих в АТО.

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024