На фонд Палиці планують «нацькувати» виконавчу службу

22 Лютого 2018, 12:39
Фонд має виконати рішення суддів 4478
Фонд має виконати рішення суддів

Журналістка планує примусти БФ «Тільки разом» надати доступ до фінансової документації за допомогою виконавчої служби.

Про це йдеться у дописі на сторінці «Сила правди» у Facebook.

Нагадаємо, ще 11 грудня минулого року апеляційний суд Львова частково задовольнив позов журналістки  Аріни Крапки (справжнє ім'я – Ірина Мусій) проти фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Зокрема, судді дозволили журналістці ознайомитись із фінансовою звітністю фонду за 2014-2016 роки.

Нагадаємо, з чого усе розпочалось: спершу, за словами Аріни Крапки, керівництво фонду дозволило їй ознайомитись зі звітами про діяльність фонду у вищевказані роки, втім, коли вона захотіла сфотографувати документи, їй у цьому відмовили.

Ірина звернулась до Волинського окружного суду 27 червня 2017 року, але той повністю відхилив її позов.

А ось Львівський апеляційний адміністративний суд задовольнив позов лучанки, хоча й частково: їй дозволили отримати інформацію про витрати фонду Палиці.

Цю маленьку перемогу Аріна Крапка назвала дуже важливою: зокрема, на її переконання, з'явилась можливість встановити розмір фінансової підтримки фондом громадського формування «Варта порядку», щодо очільників якого нині триває розслідування Служби безпеки України.

За інформацією журналістки, преставники згаданого фонду не подавали касації на оскарження рішення суддів. Втім, і на повторний запит Аріни Крапки щодо витрат фонд відповіді не надав. За її словами, вона не отримала відповіді від БФ щодо термінів отримання відповіді на свій запит, тож отримала з суду виконавчий лист та має намір звертатися по допомогу до виконавчої служби.

Ситуацію, що склалася, прокоментував Олександр Бурмагін – медіаюрист, який працює на «Платформу прав людини». Він зауважив, що судове рішення – обов'язкове для виконання. Якщо ж хтось не бажає виконувате рішення суддів, щодо такої особи можна вжити відповідні законні заходи для примусового виконання. Для цього зацікавлена сторона може звернутись до виконавців.

Якщо ж представники фонду проігнорують і вимоги виконавців, проти посадовців БФ можуть відкрити кримінальне провадження за невиконання рішення суду.

Читайте також: Суд зобов'язав НАБУ звернути увагу на діяльність Ігоря Палиці



Копія постанови суду
Копія постанови суду

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024