Батьки луцьких школярів хочуть інтерактивні панелі у кожну школу

21 Лютого 2018, 08:44
Cучасна освіта 5047
Cучасна освіта

Голови піклувальних рад луцьких шкіл просять місцеву владу передбачити кошти для закупівлі сучасних інтерактивних панелей «Multiboard».

Свої підписи під зверненням до голови «бюджетної» комісії Луцькради вони залишили у вівторок, 20 лютого, пише Конкурент.

За попередніми підрахунками, для реалізації ініціативи необхідно 3 мільйони 705 тисяч гривень. Вартість однієї інтерактивної панелі коливається в діапазоні 125-135 тисяч гривень (перший «Multiboard» на Волині засновник ГР «СВІДОМІ» Андрій Покровський подарував Луцькій спеціалізованій школі №1). Для цього депутат Луцької міської ради Андрій Покровський запропонував внести зміни до Комплексної програми розвитку освіти міста на 2018-2020 роки та передбачити необхідні кошти.

«Наша ціль – показати, як це все працює. Пояснити батькам, що такі інновації у школах – це вимога 21 століття», – сказав він.

Голова піклувальної ради школи №24 Сергій Антонюк «освітню» ініціативу депутата підтримує та вважає, що вона повинна бути реалізована якнайшвидше.

«Завдяки таким технологіям діти зможуть набагато краще засвоювати навчальний матеріал. У Польщі інтерактивні дошки використовують упродовж кількох років. Я чув лише позитивні відгуки. Мультиборди стануть справжньою знахідкою для наших шкіл», – підкреслив чоловік.

Голова піклувальної ради школи №24 Сергій Антонюк
Голова піклувальної ради школи №24 Сергій Антонюк
 

«Андрій Покровський перший «Multiboard» купив за власні кошти. Таким кроком він намагається дати старт позитивним змінам», – зауважив ще під час презентації мультиборду співзасновник ГР «СВІДОМІ» Тарас Шкітер.

Співзасновник ГР «СВІДОМІ» Павло Павлюк зазначив, що одним із етапів реалізації ініціативи «Мультиборд у кожній школі» стала зустріч із батьківськими комітетами навчальних закладів.

Співзасновник ГР «СВІДОМІ» Павло Павлюк
Співзасновник ГР «СВІДОМІ» Павло Павлюк

Директор Луцької спеціалізованої школи №1 Андрій Киця вважає, що їхній школі пощастило отримати інтерактивну панель у подарунок, оскільки вона робить навчальний процес значно захопливішим та ефективнішим.

«Завдяки цій технології ми можемо побачити та навіть відчути ті речі, про які раніше могли лише прочитати у книжках. Я вважаю, що за такими речами – майбутнє нашої освіти», – зазначив Киця.

Директор Луцької спеціалізованої школи №1 Андрій Киця
Директор Луцької спеціалізованої школи №1 Андрій Киця

Своєю чергою, вчителька інформатики у школі №1 Наталія Корнійчук зауважила, що, працюючи з мультибордом, виграють не лише діти, але й вчителі, оскільки це дозволяє не лише в цікавій та креативній формі подавати навчальний матеріал, але й розвиватися та рухатися в ногу з часом.

«Вчителі доволі швидко оволодівають інтерактивною панеллю. Вони постійно з нею працюють та відкривають щось нове. Це дуже добре», – резюмувала вона.

Вчителька інформатики у школі №1 Наталія Корнійчук
Вчителька інформатики у школі №1 Наталія Корнійчук

До слова, вже 21 лютого, «бюджетна» комісія Луцькради розглядатиме запропоновані Андрієм Покровським зміни до Комплексної програми розвитку освіти міста на 2018-2020 роки.

Звернення батьків до голови бюджетної комісії Бориса Смаля
Звернення батьків до голови бюджетної комісії Бориса Смаля

Читайте також: Школярі луцької гімназії отримали мультимедійну дошку.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром