Під знаком гольових феєрій: огляд футзального уік-енду 17-18 лютого

20 Лютого 2018, 14:34
Іронія долі: дві команди із села Хорів - однойменний МФК та «Надія» - зійдуться між собою у першому ж раунді плей-офф футзальної Суперліги 3792 Джерело: АМФВ
Іронія долі: дві команди із села Хорів - однойменний МФК та «Надія» - зійдуться між собою у першому ж раунді плей-офф футзальної Суперліги

Вирішальні матчі регулярного чемпіонату в обласній першості подарували по-справжньому багаті на події матчі, за підсумками яких команди розділили місця у таблицях дивізіонів та сформували чвертьфінальні пари першого раунду плей-офф у своїх лігах.

Суперліговий марафон останньої суботи розпочався з поєдинку, після якого два останні колективи таблиці елітного дивізіону залишилися на своїх позиціях. Утім, визначною ця гра стала тому, що «Торпедо» нарешті взяло перші очки у Суперлізі. А зробили це підопічні Анатолія Мищука у видовищному стилі, вигравши гольову перестрілку в протистоянні з МФК «Хорів» - 5:4. Команда з Локачинського району, таким чином, втратила можливість запобігти чвертьфінальній дуелі проти «Надії».

А чинні чемпіони області у свою чергу лише за 16 секунд до фінальної сирени врятувалися у поєдинку з «Брендом», вирвавши нічию – 2:2. Щоправда, пізній гол Василя Дениса навряд чи змінив би ситуацію з розподілом місць Суперліги, адже лучанам потрібно було сподіватися ще й на невдачу «Волиньагротеха». І треба сказати, що підопічні Анатолія Бартощука були близькі до неї – суперники з «ЛСТМ» зуміли організувати справжній «камбек», зусиллями Тараса Кабанова та компанії відігравши фору в чотири голи після першого тайму.

Утім, останнє слово сказав ще один бомбардир у цьому матчі: Андрій Пушкарчук не лише оформив свій хет-трик у цьому поєдинку (як і його колега-бомбардир у складі «будівельників»), а й приніс свому колективу бронзові нагороди регулярної першості Суперліги.

Такий результат «агротехівців» став можливим ще й завдяки мінімальній  поразці «Камазу-Агро» від «Ковеля-Волині». Єдиний гол матчу у виконанні Романа Кузьміча продовжив ідеальну переможну ходу «червоних» цього сезону в усіх турнірах під егідою АМФВ: з початку кваліфікації така серія команди Романа Бірука налічує уже 12 матчів!

Читайте також: Три корони – у райони: огляд футзального уік-енду на Волині

У Вищій лізі сьомий тур міг внести корективи лише у нижню частину турнірної таблиці, і це таки відбулося: гравці «Мідаса» завдяки хет-трику Віталія Пшоніка вдруге у сезоні переграли млинівську «Вілію» та відправили її на останню сходинку рейтингу свого дивізіону.

«Екоресурси» добряче «вчепилися» у результат в поєдинку проти «Динамо», однак у черговій гольовій феєрії все ж поступилися луцьким опонентам – 6:7. А переможці «регулярки» з горохівського «Агропродукту» перший етап чемпіонату завершили зі стовідсотковим показником, упевнено перегравши «Колос», який прибув на гру у неповному складі.

Читайте також: Усі – по місцях: анонс футзального вікенду 17-18 лютого

Боратинська «Ласка» одразу ж за своїм дублюючим складом також стала регулярним чемпіоном Волині у своєму дивізіоні. Перемогу в Першій лізі команда Олександра Антонюка святкувала якраз під час очної дуелі проти конкурентів з «ТТІ Шахтаря», яким у матчі вистачало й нічиєї. Утім, два голи наприкінці першого тайму задали «помаранчево-чорним» заряд упевненості, який вони не втратили до фінальної сирени. А поразкою колективу з Нововолинська скористалися гравці луцького «Агромата», які після упевненої та гольової перемоги (8:4) над «Віторією» посіли у таблиці підсумкову другу сходинку.

«Neris-Авангард» попри відчайдушний супротив «Фіміаму» все ж зберіг за собою місце у верхній частині таблиці, а найбільш «крутий підйом» вдався «Юності», яка після перемоги над «Оликою» з останнього місця таблиці стрибнула одразу на п’яте!

Та найбільше шоу ігрової неділі, як і очікувалося, було на чемпіонському протистоянні Другої ліги. «Мар’янівка» двома голами у першому таймі одразу ж відзначила свій переможний апетит у цьому матчі, однак незрозумілий шостий фол за декілька секунд до сирени на перерву, а також ще один гол Тарлана Гаджиєва на 24-й хвилині гри, здавалося б, повернули «Стеллі» першу сходинку в таблиці.

Утім, не для того колектив з Горохівського району збирав повні трибуни на «Арені Спорт», дві хвилини безуспішно грав у чисельній більшості та як міг заводив публіку, хизуючись єдиними у чемпіонаті Волині футболками з прізвищами гравців на них – вирішальний гол Олександра Карпіка приніс «волинським хорватам» видовищний тріумф у Другій лізі чемпіонату Волині з футзалу.

Кадр недільного вечора: «Мар'янівка» святкує перемогу в Другій лізі чемпіонату Воилні з футзалу
Кадр недільного вечора: «Мар'янівка» святкує перемогу в Другій лізі чемпіонату Воилні з футзалу

 

У випадку втрати очок «Мар’янівкою» на другу сходинку таблиці могли розраховувати гравці «Олімпії», які упевнено обіграли «Сахарадо» - 9:3. Утім, колектив з Княгининку все ж лишився на бронзових позиціях. «Модерн-Експо» нічиєю в матчі проти «Топільного» забезпечив собі п’яту сходинку таблиці, а самі суперники з Рожищенського району опустилися аж на сьоме, пропустивши уперед ще й «Теремно хліб», який здобув перемогу над «Олімпом».

«Рятівник» забезпечив собі першість у Третій лізі успішним матчем проти «KroshuStarsLutsk». З ними ж вони зустрінуться і у першому раунді плей-офф. Команда німецького заводу, на жаль, залишилася єдиною у семи лігах обласної першості без очок у «регулярці». «Респект» та «Акцент» святкували упевнені «вікторії» над «Joma-Луцьк» та «Приватом» відповідно. «Бережанка» втратила можливість для вирішального підйому по таблиці, поступившись «Радивилівмолоку».

Уже в ранзі переможця «регулярки» у Четвертій лізі «Ласка-2» залишила себе зі стовідсотковим показником «вікторій» після успіху в матчі з «West Side». «ПІК-БУД» у чисельній більшості розгромив «Волинь-АТО», і таким чином позбавив «Луцьктепло» шансів на третю сходинку таблиці. «Тепловики», у свою чергу, без належної мотивації не зуміли скласти гідну конкуренцію «Горохів-Юніору», а «Атлетік» не зумів здобути другу перемогу в чемпіонаті, розписавши з «Шігірюмом» бойові 4:4.

«Волинь-АТО» втратила шанси на чемпіонство ще минулого туру, коли поступилася «Ласці-2» з Боратина
«Волинь-АТО» втратила шанси на чемпіонство ще минулого туру, коли поступилася «Ласці-2» з Боратина

 

Свої футзальні чемпіони області будуть і в Рожищенському районі – гравці «Духча» таки забезпечили собі таке звання у непростому поєдинку проти «Tatrafan». Власне, тому «Горохову» уже не дозволила піднятися у таблиці нелегка «вікторія» над «Острожцем», як і «Торчину» - над «Волинню U-16». «Юність» з Переспи продовжила ударний фініш «регулярки» видовищною гольовою перемогою над «Колосом-2» (10:5!) та за два тури з кінця таблиці вирвалась до її першої половини.

«Битву титанів» чемпіонату Волині серед ветеранів виграла «Володимирівка» - у протистоянні з «КС-Ветераном» вона як мінімум на тиждень зробила себе одноосібним лідером турнірної таблиці. Повернувся до гри й «Комфорт-Сервіс», який тепер спробує надолужити втрачене, а «Зимне» після важкого успіху в грі проти «Метеора» вийшло на другу сходинку в таблиці змагань.

«Юніор-Мідас» знову розгромно виграв у Кубку Волині U-7, однак доля турніру вирішиться уже наступного тижня, коли підопічні Юрія Павельчука зустрінуться з головними конкурентами з «Олімпії». А от у аналогічному турнірі серед дітей віком до 9 років вони уже це зробили, перегравши підопічних Дмитра Медунецького з рахунком 7:3. «Олімпія» після цієї поразки у «античному» протистоянні опустилася аж на третю сходинку в Кубку Волині U-9, адже у іншій грі свою перемогу над опонентами з ДЮСШ №2 здобули гравці «Адреналіна-09».

Без «Мідас-Юніора» та «Олімпії» не обійдуться й чвертьфінали Кубка Волині U-11 – туди вони пробилися завдяки перемогам над «Адреналіном-07» та «Вілією» відповідно. Третіми учасниками наступного етапу змагань стали хлопчаки з «Адреналіна-08», які у важкому поєдинку обіграли ДЮСШ №2 – 5:4. З двох матчів у Кубку Волині U-13 дівчата з Маневицької ДЮСШ виграли лише один – у «Адреналіна-06», поступившись при цьому «Олімпії». А у матчі першого боксу між «Адреналіном-05» та «Вілією» долю гри на користь перших вирішила серія пенальті.

Такою виявилась остання завіса спектаклю під назвою «регулярний чемпіонат обласної першості з футзалу». Попереду – не менш цікава, драматична та захоплююча, адже у плей-офф уже не буде ніяких турнірних стратегій та права на помилку. А уже за якийсь місяць будуть відомі назви команд-переможців чемпіонату області у кожній з ліг.

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром