Письменниця поставила Луцьк в один ряд з Берліном і Венецією

17 Лютого 2018, 16:41
Анастасія Левкова 4579
Анастасія Левкова

Обласний центр Волині досить несподівано увійшов до ТОП-5 європейських міст, які радила б відвідати усім українцям письменниця, дебютна книга якої увірвалась до переліку книг, які британці з ВВС внесли до списку найкращих у 2017 році.

Інформацію про це розмістив сайт Старкон-Сіty.

Письменниця і журналістка зі Старкона Анастасія Левкова, авторка книги «Старшокласниця.Першокурсниця», живе на два міста – Київ-Львів. Побувала вона в багатьох країнах Європи, хоча й не вважає себе великою мандрівницею.

В інтерв'ю вона вирішила поділитися переліком міст, які мав би відвідати кожен українець, який любить подорожувати і жадає нових вражень. У ТОП-5, на її думку входить і Луцьк – наше місто письменниця поставила в один ряд з урбаністичним Берліном, дивовижною Венецією, незабутньою Євпаторією та Сумами – місто запам'яталсь їй фестивалями та муралами.

А ось про Луцьк вона каже так:

«Це найзатишніший та найвіддаленіший від геополітичних негараздів закуток Батьківщини».

Анастасії наше місто здалося дуже спокійним, при цьому, зауважила вона, тут багато цікавинок. Зокрема, вона згадала про замок Любарта, кірху і музей Волинської ікони.

Улюбленим місцем для прогулянок в обласному центрі Волині, переконана вона, є Старе місто: тут, на думку письменниці, «починається історія й мультикультурність». Тут і Покровська церква, і музей Лесі Українки, і Вірменська церква, і кафедральний костел, і синагога. Зовсім поруч – будинок Луцького братства, неподалік – Луцький замок.

До того ж, Луцьк цікавий фестивалями, які тут влаштовують. Найяскравіші, на думку місткині, – «Ніч у замку», «Бандерштат» і «Арт-джаз».

«У Луцьку я маю з ким прогулятися, але завжди лишаю собі трохи часу, щоби пройтися улюбленими місцями самій, щоб розмови з кимось не відволікали від спілкування з самим містом», – підсумувала письменниця.

Читайте також: Ніч у Замку Любарта очима фотомитця

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром