«Тайм-аут на районі»: зірковий час для юності

17 Лютого 2018, 15:28
Юні надії волинського футболу з «Волині U-13» 4330
Юні надії волинського футболу з «Волині U-13»

Доки баскетбольна та волейбольна команди з Луцька кували чергові перемоги у чемпіонатах України, а футболісти готувались до сезону в Туреччині, найбільшими успіхами потішили наймолодші учасники двотижневого спортивного «хіт-параду».

Власне, з них ми й почнемо. Дуже насиченими виявилися останні два місяці для «Волині U-13», яка під керівництвом Романа Степанова взимку «завойовувала» футбольну Прибалтику. І якщо у престижних змаганнях «Riga Cup» місяць тому медалей здобути не вдалося (хоча виступ був більш ніж достойним), то на естонському турнірі «Nomme Cup» луцькі юнаки нагадували справжній криголам, який зумів розтрощити усіх суперників у Таллінні та приїхати додому з переможним кубком. Такий тріумф став ще й непоганим зарядом впевненості для хлопчаків, яким уже восени представляти Луцьк у першому для них сезоні дитячо-юнацької футбольної ліги України.

Луцькі акробатки пішли ще далі – уперше в кар’єрі виступили на чемпіонаті України серед дорослих спортсменок. І не просто виступили: тріо у складі Дар’ї Пом’яновської, Олександри Мальчук та Вікторії Куніцкої з ходу стало на найвищу сходинку п’єдесталу вінницьких змагань. Як розповіла наставниця наших дівчат Олена Кришпінович, на них тепер сподівається не лише Волинь, а й уся Україна, честь якої наші спортивні акробатки захищатимуть на чемпіонаті світу, що відбудеться у Бельгії в квітні цього року. Залишається лише побажати їм хороших акробатичних зльотів та ефектних приземлень – можливо, навесні вони приїдуть до Луцька з медалями світового значення…

Луцькі акробатки та їх наставниця Олена Кришпінович приїхали з Вінниці з успішними результатами
Луцькі акробатки та їх наставниця Олена Кришпінович приїхали з Вінниці з успішними результатами

 

Футболісти «Волині» повернулися зі збору в Туреччині з перемогою, яку здобули в останньому спарингу – над грузинським «Мерані». Ця «вікторія» стала другою для лучан після успіху в першому товариському матчі проти угорської «Ньїредьхази», який «червоно-білі» грали ще минулого тижня. Була й поразка – від нещодавніх чемпіонів Грузії з «Діли». Утім, найголовніше завдання головного тренера команди Віктора Богатиря – поставити команді гру до відновлення чемпіонату. Для цього у «Волині» є ще місяць часу та ще один турецький навчально-тренувальний збір. Чи вистачить?

Доки футболісти їздять на збори, баскетболісти «Старого Луцька» уже встигли повернутися в сезон та зробити це доволі успішно. Для початку зусиллями супердосвідченого новачка команди Олега Салтовця підопічні Володимира Журжія двічі упевнено розібралися з «Черніговом», а минулого тижня, підсилившись поверненням до ігор Дмитра Швагринського, не залишили шансів аутсайдерам нашої групи у Першій лізі з «Київ-Баскета». Лідерів таблиці з «Житомира» дістати буде уже нереально, однак вирішальні поєдинки за друге місце відбудуться уже цими вихідними – виїзд до «Вінницьких Зубрів» та Юрія Шконді обіцяє бути дуже й дуже нелегким.

Зуміли повернутися на шлях перемог і наші волейболістки – у нелегких протистояннях вони двічі здолали вінницький «Білозгар-Медуніверситет». Тим приємнішим був цей успіх, зважаючи на повернення до гри після важкої травми Анастасії Тищенко. Так, Богуслав Галицький поки що дає їй лише на декілька хвилин «відчути майданчик», однак все йде до того, що на вирішальному етапі Суперліги у «Волині-Університету» буде набагато більше варіацій складу в боротьбі за призові місця української волейбольної першості.

Анастасія Тищенко (у центрі) повернулася на майданчик у грі за «Волинь-Університет»
Анастасія Тищенко (у центрі) повернулася на майданчик у грі за «Волинь-Університет»

 

А в обласному футзалі усе йде до завершення регулярного чемпіонату всіх семи ліг. У двох найвищих за рангом дивізіонах волинської першості переможці «регулярки» уже визначилися – футзальні «корони» поїдуть до Ковеля та Горохова. А от усіх інших ігри сьомого туру регулярного чемпіонату визначають якраз цього уік-енду. Уже з понеділка футзал на «Арені Спорт» гратимуть у режимі «нон-стоп» разом з будніми днями, адже розпочнуться ігри на виліт.

Саме тому можна не сумніватися, що наступні два тижні будуть не менш насиченими на спортивні події та обов’язково підкинуть волинянам все більше нових, гарячих та смачних порцій спортивних страв до їх життєвого меню. А черговий «Тайм-аут» дозволить знову згадати про них уже через суботу.  

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024