Усі – по місцях: анонс футзального вікенду 17-18 лютого

16 Лютого 2018, 18:34
Луцькі «Бренд» та «Волиньагротех»змагатимуться за першість у Суперлізі 3882 Джерело: АМФВ
Луцькі «Бренд» та «Волиньагротех»змагатимуться за першість у Суперлізі

Істинно магічний сьомий тур чемпіонату Волині остаточно сформує таблиці усіх знову ж таки семи дивізіонів, а у чотирьох із них визначить переможця регулярної першості.

У Суперлізі три з восьми позицій уже точно будуть зайняті. Так, «Ковель-Волинь» уже в ранзі регулярного чемпіона елітного дивізіону обласної футзальної першості прийматиме у себе амбіційний «Камаз-Агро». Колектив з Острожця повинен перемагати для збереження медального третього місця у таблиці, а у першому раунді Кубка Волині лише на останніх секундах гри поступився «червоним», не дотримавши до серії післяматчевих пенальті. Утім, за підтримки рідних трибун на якісь прогалини у мотивації підопічних Романа Бірука розраховувати навряд чи потрібно – можна не сумніватися, що ковельчани спробують завершити регулярний сезон з максимальним результатом у кишені.

Читайте також: Три корони – у райони: огляд футзального уік-енду на Волині

«Надія» також гратиме проти суперників, знайомих у цьому сезоні по Кубку Волині. Луцькому «Бренду» в цьому протистоянні конче потрібна буде перемога, однак чи вдасться амбіційному колективу знайти протидію банально вищому класу чинних чемпіонів області? Це також покаже лише гра. А старатися потрібно – колеги з «Волиньагротеха» у луцькому протистоянні проти «ЛСТМ» будь-що постараються взяти своє, а у разі перемоги можуть вистрибнути навіть на третю сходинку таблиці. І на такий результат дуже сподіваються гравці МФК «Хорів» - вони у разі поразки «будівельників» та «вікторії» у протистоянні з «Торпедо» вийдуть на шосту сходинку таблиці та позбавлять себе від поєдинку проти «старших братів» з «Надії» уже в першому раунді суперлігового плей-офф.

У Вищій лізі команди вже точно розподілили медальні позиції (разом із четвертою сходинкою, яку посів «Кураж»), тому поєдинок «Колоса» та «Агропродукта» більше потрібен командам для підтримки форми, а горохівчанам ще й для можливості завершити усі матчі регулярного чемпіонату перемогами. «Екоресурси» сподіватимуться на нестачу турнірної мотивації у «Динамо», а перемога збереже для них п’яте місце у таблиці. У битві аутсайдерів ліги гравці «Вілії» спробують помститися «Мідасу» за поразку в Кубку Волині та опинитися на вищому щаблі турнірної драбини у разі невдачі «Екоресурсів».

Гравці «Вілії» спробують підсолодити не зовсім вдалий сезон у регулярному чемпіонаті Вищої ліги
Гравці «Вілії» спробують підсолодити не зовсім вдалий сезон у регулярному чемпіонаті Вищої ліги

Програму останнього туру Першої ліги закриватиме по-справжньому чемпіонський матч «ТТІ Шахтаря» та «Ласки». Завдяки кращій різниці забитих та пропущених голів колектив з Нововолинська задля перемоги у регулярному чемпіонаті може розраховувати на нічию. Однак, по-перше, такі настрої явно не в дусі «зелено-чорних», а по-друге, за перемогу будь-якої з цих команд вболіватимуть і гравці луцького «Агромата», які в такому разі та у випадку перемоги над «Вікторією» підіймуться на другу підсумкову сходинку таблиці. «Neris-Авангард» та «Олика» заочно змагатимуться за четверте місце у таблиці: лучани змагатимуться проти заручених шаленою підтримкою з трибун гравців «Фіміаму», а підопічні Олега Шахраюка боротимуться з «Юністю». У залежності від результатів ситуація може скластися так, що усі ці чотири колективи будуть мати рівну кількість очок, а розподіл місць у Першій лізі залишається найбільш незрозумілим з усіх дивізіонів чемпіонату області.

«Все або нічого» – такий самий девіз буде і у протистоянні «Стелли» та «Мар’янівки», де визначатиметься переможець регулярного чемпіонату Другої ліги. Уже не «волинські хорвати», а волинське «Монако», як підказав автору цих рядків один колега, також у поєдинку проти луцької команди повинні лише перемагати, тому можна не сумніватися, що на глядачів очікуватиме по-справжньому гаряча гра. «Сахарадо» матиме таке ж завдання, аби у очному протистоянні обійти «Олімпію» та вискочити на третю сходинку таблиці. Власне, такий розклад і в інших матчах туру в цьому дивізіоні: «Топільному» потрібна буде лише перемога у грі проти «Модерн-Експо», а «Олімпу» успіх у матчі проти «Теремно хліба» принесе не лише першу перемогу сезону, а й сьому сходинку турнірної таблиці.

«Рятівнику» залишилося зіграти останній акорд переможної мелодії у «регулярці» Третьої ліги, а у суперниках – «KroshuStarsLutsk», які не набрали у чемпіонаті ще жодного очка. Чи, може, саме такий «поранений звір» стане для «надзвичайників» найбільш небезпечним? У будь-якому разі, «Респекту» потрібно буде відіграти дуже велику різницю м’ячів у протистоянні з «Joma-Луцьк», аби обійти рятувальників у таблиці. «Акцент» може забезпечити собі третю сходинку у разі успіху в матчі проти «Привата», а «Бережанка» спробує в очному протистоянні обігнати в таблиці «Радивилівмолоко».

«ПІК-БУД», здавалося б, упевнено крокував до третього місця у Четвертій лізі, однак поразка у минулому турі поставила команду в не зовсім зручне положення. Цього туру вона зустрінеться з воїнами з «Волині-АТО», а у випадку поразки і перемоги своїх кривдників з «Луцьктепла» у протистоянні з «Горохів-Юніором» в останньому матчі ігрової неділі саме «тепловики» посядуть «бронзове» місце турнірної таблиці. «Ласка-2» уже в ранзі переможця регулярної першості екзаменуватиме «West Side», а «Атлетік» після першої перемоги сезону може вилізти з дна дивізіону в разі перемоги над «Шігірюмом».

«ПІК БУД» поразкою від «Луцьктепла» погіршив свої шанси на медальне місце у Четвертій лізі чемпіонату Волині з футзалу
«ПІК БУД» поразкою від «Луцьктепла» погіршив свої шанси на медальне місце у Четвертій лізі чемпіонату Волині з футзалу

«Духче» після першої поразки сезону може навіть втратити першу сходинку таблиці П’ятої ліги в разі поразки від хлопців з «Tatrafan». Принаймні, такої осічки від лідера чекають конкуренти з «Горохова» та «Торчина», які у своїх матчах зустрічатимуться з «Острожцем» та «Волинню U-16» відповідно. «Юність» з Переспи у разі впевненої перемоги над «Колосом-2» може «вигулькнути» навіть у першій частині турнірної таблиці дивізіону.

Цікаві матчі цього тижня відбудуться у першості серед ветеранів. По-перше, «Комфорт-Сервіс» може таки зіграти пропущену минулого тижня гру проти «ДжеРоста», і для Сергія Піддубного та компанії вона може бути уже другою протягом неділі, адже до цього вони гратимуть проти «Ярда». Дві гри також зіграє «Метеор» – він проведе поєдинки проти «Ярда» та «Зимного». А доки «Комфорт-Сервіс» та «Метеор» спробують повернутися до боротьби за лідерські позиції у чемпіонаті, відбудеться справжня «битва титанів» першості – «КС-Ветеран» зіграє проти «Володимирівки».

Дитячі змагання цього тижня повністю переходять у формат кубків. Так, серед найменших дітей нарешті відбудеться протистояння лідерів – «Мідас-Юніора» та «Олімпії». У чемпіонаті своє взяли останні, однак у Кубку, принаймні, заочно, впевненіше виглядають підопічні Юрія Павельчука, які після лідерського матчу зіграють ще один. «Адреналін 11» ловитиме осічку когось з лідерів у протистоянні з «Лаккі Тім».

Серед наймолодших учасників дитячих Кубків Волині відбудеться битва лідерів
Серед наймолодших учасників дитячих Кубків Волині відбудеться битва лідерів

Команди Дмитра Медунецького та Юрія Павельчука «схрестять шаблі» й у Кубку Волині U-9, де також йдуть дуетом лідерів. У той же час, їхні суперники з «Адреналіна-09» та ДЮСШ №2 змагатимуться між собою. Діти з команди «Універсал» спробують відібрати лідерство у другому боксі турніру в Любомльської ДЮСШ.

Дитячий чемпіонат не дограли лише у категорії до 11 років. Там останній поєдинок зіграє «Мідас-Юніор», який у випадку перемоги над Любомльською ДЮСШ може з восьмої сходинки турнірної таблиці вистрибнути на підсумкову четверту. Переможці ж цієї першості з Маневицької ДЮСШ та срібні призери з «Волині-08» у Кубку Волині U-11 відпочиватимуть до стадії півфіналу. Бронзові призери першості з «Адреналіна-08» у Кубку зіграють проти ДЮСШ №2, з якою добряче намучилися в чемпіонаті. «Вілія» зіграє проти «Олімпії», дівчата з «Легіону U-11» спробують ще раз обіграти Любомльську спортшколу, а «Мідас-Юніор» окрім матчу чемпіонату намагатиметься пройти в кубковому турнірі «Адреналін-07».

У Кубку Волині U-13 команди також поділили на два бокси. У першому з них відбудеться лише один поєдинок – «Вілія» зіграє проти «Адреналіна-05». У другому ж дві гри зіграють дівчата з Маневицької ДЮСШ. Чи зможуть вони взяти максимум у протистояннях з «Адреналіном-06» та «Олімпією»?

Звітний футзальний уік-енд ставить перед любителями цього виду спорту чимало запитань. Можна не сумніватися – команди дадуть на них відповідь у якомога більш видовищному стилі. Тому, як завжди – усі на футзал! Буде гаряче!

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром