Патрульний мав право вдарити юнака ножем, – юрист

13 Лютого 2018, 14:29
Хлопець отримав ножове поранення 2424
Хлопець отримав ножове поранення

Прокуратура розслідує факт поранення поліцейським лучанина, який вживав алкоголь у громадському місці, а юрист запевняє, що він не перевищив меж необхідної самооборони.

Про це йдеться у сюжеті на сайті НСТУ ВРД.

Нагадаємо, у суботу, 10 лютого, на проспекті Волі, у сквері напроти гімназії №4, двоє молодих людей вживали на лавці алкогольні напої. Співробітник патрульної поліції Дмитро Мандзюк, який вигулював тут собаку, зробив їм зауваження про порушення законодавства.

За словами старшого інспектора патрульної поліції області Олександра Мартинюка, між порушниками і поліцейським виникла сварка, яка переросла у бійку, в ході якої правоохоронець дістав з кишені ніж і вдарив ним 18-річного хлопця. Після цього порушники адмінкодексу (розпиття алкоголю у громадських місцях, до речі, карається штрафом від 17 до 85 гривень) почали втікати. Втім, патрульний наздогнав пораненого і викликав на місце інциденту «швидку».

Сам Дмитро Мандзюк коментувати ситуацію відмовився, мотивуюи це тим, що зараз триває слідство. Поранений юнак також відмовляється від спілкування з журналістами: він навіть заборонив лікарям ділитися інформацією про стан його здоров'я.

Тим часом, прокуратура  у відношенні луцького патрульного відкрила кримінальне провадження за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень. Нині триває досудове розслідування.

«Законник» Олег Лягутко назвав дії правоохоронця правомірними і такими, що не перевищили меж необхідної самооборони, оскільки напад на нього здійснила «група осіб».

Зауважимо, на сьогоднішній день Дмитро Мандзюк не відсторонений від несення служби, хоча в його відношенні триває службова перевірка.

Деталі - увідеосюжеті (уривок з 0:48):

Читайте також: Напад і самозахист: у мережі жваво обговорюють інцидент з поліцейським

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024