Три корони – у райони: огляд футзального уік-енду на Волині

13 Лютого 2018, 13:58
Футзалісти «Ковеля-Волині» недарма позували для фотографа у минулому турі - останніми вихідними вони забезпечили собі перемогу в регулярному чемпіонаті Суперліги 3636 Джерело: АМФВ
Футзалісти «Ковеля-Волині» недарма позували для фотографа у минулому турі - останніми вихідними вони забезпечили собі перемогу в регулярному чемпіонаті Суперліги

У трьох дивізіонах чемпіонату Волині визначилися переможці регулярної першості, однак жодна з цих команд не представляє обласний центр.

Суперліговий марафон останнього тижня розпочинався у Ковелі, де місцева команда Романа Бірука грала останній акорд переможної мелодії у цьогорічній «регулярці». Суперники з «ЛСТМ» може й дали б «червоним» справжній бій, якби протистояння відбувалося на великій поляні.

Однак, проти цьогорічного «Ковеля-Волині» у плані футзалу ефективною зброєю не ставали навіть більш грізні колективи, аніж Кабанов та компанія. Хоча, треба сказати, що сам Тарас свою справу робив. Утім, його «дубль» став лише ложкою дьогтю в бочці ковельського тріумфального меду. «Ковель-Волинь» продовжив тріумфальну ходу та вже морально готується до раундів плей-офф.

А от чинні аматорські чемпіони області та України з «Надії» не виграють регулярну першість уже другий рік поспіль. Цього року, щоправда, хорівський колектив до раунду плей-офф може підійти у вищій позиції, аніж минулого сезону.

Упевнена перемога над «Торпедо» вивела «Надію» на чисту другу сходинку в турнірній таблиці. Підопічні Анатолія Мищука хоч і старалися, але у грі з доволі розслабленими чемпіонами усе-таки протидії не знайшли, а на те, щоб здобути таки свої перші суперлігові очки за два сезони, у луцької команди буде лише один тур наступного тижня.  

Читайте також: «А ми з вами бачилися»: анонс футзальних вихідних на Волині

Заочно поборотися з «Надією» за срібні медалі регулярної першості міг амбітний колектив «Камазу-Агро». Команда з Острожця була дуже близька до перемоги над «молодшими братами» чинних чемпіонів області з МФК «Хорів».

Голи Романа Киценюка та Антона Дригульського, здавалося б, забезпечили успіх їх команді. Утім, п’ять польових все-таки залишили підопічних Віктора Ревка не лише із заліковими балами після цієї гри, а й у боротьбі за шосте місце таблиці Суперліги, яке «Хорів» має усі шанси взяти за підсумками останнього туру «регулярки».

А от «Бренд» уже другу гру закінчує нулями на табло – цього разу в «луцькому дербі» проти «Волиньагротеха». Хороший тил (лише три пропущені голи за чотири останні тури) поки що, однак, не забезпечує «брендівцям» успіху в атаці, хоча суперників за декілька секунд до сирени від поразки врятував каркас їхніх воріт. Самі ж команди синхронно йдуть у таблиці та мають всі шанси «побачитися» уже в першому раунді плей-офф знову.

Луцьк доволі резонно мав розраховувати на «корону» чемпіонату області (це ми так повертаємося до заголовка) у Вищій лізі, однак «динамівці» проти «Агропродукту» не зіграли так само легко та впевнено, як у першому раунді цьогорічного Кубка Волині. Навпаки, горохівчани практично протягом усього поєдинку виглядали швидшими та свіжішими, а два голи Олександра Хамули та «добивання» від Михайла Жука принесли звання чемпіона регулярної першості та «поул-позишн» (читай – відпочинок) у першому раунді плей-офф саме «салатово-чорним».

Інший горохівський колектив – «Кураж» – своїм драматичним «камбеком» у матчі проти «Вілії» (5:4) забезпечив собі лише четверту сходинку таблиці другого за рангом дивізіону обласних футзальних змагань. «Червоно-чорних» підвів провальний старт чемпіонату, під час якого вони поступилися й ківерцівському «Колосу» – вже остаточно третій команді «вишки». Ківерчани таку високу позицію забезпечили впевненою перемогою над «Мідасом» - лучани шукатимуть свого щастя у плей-офф чемпіонату та півфіналі Кубка Волині.

Такий ось «хабар» (як жартівливо називали його гравці команд-учасниць) пролежав на трибунах «Арени Спорт» протягом усього недільного ігрового дня
Такий ось «хабар» (як жартівливо називали його гравці команд-учасниць) пролежав на трибунах «Арени Спорт» протягом усього недільного ігрового дня

 

У Першій лізі лідери синхронно та прогнозовано повигравали свої матчі: «Олика» без травмованого лідера Олега Шахраюка не зуміла зупинити «ТТІ Шахтар», а «Вікторія» усього-на-всього із двома замінами прогавила ударний кінець першого тайму від «Ласки».

В останньому турі двоє лідерів гратимуть між собою, а поразкою кожного з них може скористатися «Агромат», який виграв битву за третю сходинку таблиці. Суперники з «Neris-Авангарду» боролися до останніх хвилин, однак усе-таки склали зброю перед іншими луцькими опонентами.

А підтримка вражаючи торсиди уболівальників «Фіміаму» на трибунах «Арени Спорт» таки забезпечила «християнам» першу перемогу в чемпіонаті цього сезону: «Юність» двічі вела у рахунку протягом матчу, однак хет-трик нестримного та невтомного Олександра Потурая вирішив долю матчу саме на користь команди, яка торік грала у П’ятій лізі. А разом з цим – добряче підігріла градус інтриги у протистоянні навіть за четверту сходинку турнірної таблиці.

Чемпіонський матч чекатиме і Другу лігу: там свої ігри у різному стилі повигравали «Стелла» та «Мар’янівка». Луцька команда могла й програти у протистоянні з «Теремно хлібом», однак гол Володимира Горохоля у другому таймі все ж приніс «чорно-жовтим» натужну перемогу.

А от «волинські хорвати» (які, до речі, є такими скоріше за ностальгічною інерцією, бо ж виступають уже в іншій формі) у битві, здавалося б, за друге місце у турнірній таблиці не залишили жодних шансів «Сахарадо» – нестримні Юрій Піддубний та Петро Пашинський забили п’ять на двох, а їхня команда продовжує боротися за перемогу в усіх турнірах цього сезону, де бере участь. Поразкою «цукрових», у свою чергу, скористалися гравці «Олімпії», які після успіху в матчі проти «Топільного» вискочили на третю сходинку турнірної таблиці.

На матч «Мар'янівки» проти «Сахарадо» у Другій лізі зібралося дійсно багато людей
На матч «Мар'янівки» проти «Сахарадо» у Другій лізі зібралося дійсно багато людей

 

«Рятівник» однією рукою вже одягає медалі за перемогу в регулярній першості Третьої ліги: після розгрому «Привата» завадити такому розкладу може лише якесь диво. Свої перемоги здобули також «Респект» та «Акцент», які уже також майже розділили між собою другу та третю позицію у дивізіоні, а «Бережанка» після поразки від «Joma-Луцьк» опустилася на шосту сходинку турнірної таблиці.

Регулярними чемпіонами Четвертої ліги стали гравці боратинської «Ласки-2» – у вирішальному протистоянні вони все ж таки подолали «Волинь-АТО». «ПІК-БУД» без левової частки основних гравців поступився «Луцьктеплу» й разом з цим подарував суперникам шанс на третє місце у таблиці. «West side» та «Шігірюм» розписали бойові 4:4, а «Атлетік» з Цумані нарешті святкував першу «вікторію» у чемпіонаті – над «Горохів-Юніором».

У П’ятій лізі першої поразки в сезоні зазнали гравці «Духче», а тепер обійти їх у чемпіонській боротьбі можуть не лише кривдники з «Торчина», а й гравці «Горохова», які «накидали» аж десять голів юнакам «Волині». «Острожець» у гольовому поєдинку з «Колосом-2» повернувся на нічийний шлях, а «Юність» з Переспи здобула першу вікторію в цьогорічній першості.

На відміну від суботи, недільного вечора Тарас Кабанов був задоволеним – його «Володимирівка» розгромно переграла «Зимне» у першості області серед ветеранів. Власне, якраз команда з Володимир-Волинського району розділяє лідерство у першості з «КС-Ветераном». «Комфорт-Сервіс» не приїхав на гру проти «ДжеРоста», який замість луцько-рівненського протистояння здобув перемогу над «Метеором» та зрівнявся із суперниками у турнірній таблиці.

У дитячій першості у зв’язку із карантином відбулося лише два поєдинки. Утім, один з них не поступався за статусом і дорослим баталіям головної арени, адже вирішувалася доля чемпіонського звання у віковій категорії до 11 років.

«Волинь-08» все-таки не змогла на рівних протистояти гравцям Маневицької ДЮСШ, які завершили чемпіонат з максимальним результатом та стовідсотковим показником перемог. У іншому поєдинку «Адреналін-05» завершив сезон у категорії U-13 перемогою над маневицькими дівчатами.

Наступний тиждень визначить переможців регулярного чемпіонату в усіх лігах чемпіонату області й разом з цим сформує пари перших раундів плей-офф. Тож вихідні будуть не менш цікавими та інтригуючими, тому вже зараз можна з нетерпінням чекати на хороший футзал у магічному сьомому турі волинської обласної першості.

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром