Луцькі студенти говоритимуть про журналістику з німецькими експертами

13 Лютого 2018, 01:26
Розмову впродовж трьох годин буде сфокусовано на двох темах: журналістські стандарти та мова ненависті і використання термінології журналістами (зокрема, в збройних конфліктах та у висвітленні життя меншин). 1993 Джерело: http://mirchudes.net
Розмову впродовж трьох годин буде сфокусовано на двох темах: журналістські стандарти та мова ненависті і використання термінології журналістами (зокрема, в збройних конфліктах та у висвітленні життя меншин).

На факультеті філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки відбудеться воркшоп від німецьких експертів для майбутніх журналістів.

Розмову впродовж трьох годин буде сфокусовано на двох темах: журналістські стандарти та мова ненависті і використання термінології журналістами (зокрема, в збройних конфліктах та у висвітленні життя меншин). 

Зустріч пройде у вівторок, 13-го лютого. Місце – вул. Винниченка 30-а, навчально-бібліотечний корпус, 4 поверх, ауд. 402. Час – 09:00.

Якщо буде інтерес в аудиторії, німецькі гості зможуть провести також воркшоп «Соціальний репортаж» чи презентацію про зміни й виклики у фінансуванні (надходженнях від реклами) німецьких ЗМІ. Експерти розмовлятимуть англійською мовою; переклад здійснюватиме Іван Гайванович (Senior Communication Fellow Support for the Implementation of the EU-Ukraine Association Agreement).

Відомості про експертів:

1. Clemens Schöll: має понад 15 років досвіду проведення тренінгів для журналістів та керівництва проектами журналістських обмінів. Тривалий час був директором програми «Medien – Mittler zwischen den Völkern» («Медіа - посередники між народами») для журналістів із нових країн-членів ЄС, а потім і з країн Східного партнерства. Співпрацює з Deutsche Presseagentur. Член Німецької асоціації журналістів. Член журналістської мережі «n-ost», мета якої - сприяння кращому висвітленню в німецьких медіа країн Центральної та Східної Європи.

2. Ingo Petz: понад 15 років працює як журналіст-фрилансер, зокрема для впливових німецькомовних газет Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung та Der Standard. Крім того, як політичний аналітик і коментатор часто дописує в наукові журнали «Osteuropa» та «Internationale Politik». Тематика його публікацій сягає від політики й культури, футбольної фанкультури, яхтових перегонів та дизайну до літератури, інтелектуальних дебатів та субкультур. Автор кількох книжок («Kiwi Paradise», «Cucko Clocks in Baku»). Вважається одним з головних експертів із Білорусі в Німеччині, з 2006 р. член правління Німецько-білоруського товариства.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром