Центр: перевірять, чи законна надбудова на горищі

16 Лютого 2016, 14:33
2301

Мешканці будинку на вулиці Лесі Українки, 10 ще місяць тому навіть не підозрювали про те, що їхній сусід робить надбудову над своєю квартирою.

Тепер вони хвилюються за цілісність та безпеку свого будинку, тому звернулися до «Народного контролю», пишуть у Facebook.

Місцевий мешканець Володимир розповідає: до останнього думав, що сусід влаштував ремонт у квартирі. У тому, що роботи ведуться безпосередньо на горищі будинку, переконався лише коли виліз нагору.

«Я піднявся сюди і побачив, що тут зведені стіни. Коли звернувся до власника квартир, він сказав, що робить ремонт даху, про що навіть не підозрювали сусіди», – скаржиться чоловік.

Хвацький сусід вже вибив широкий хід до горища, а в самій квартирі лишився перегородок. Місцеві мешканці хвилюються за будинок, якому вже понад сто років.

«У Луцьку непоодинокі випадки, коли добудовували будинки. Свіжий приклад – вулиця Рівненська. Там обвалився цілий під'їзд, загинули люди. Тут стіни між кімнатами вже зняті, і безумовно, навантаження, яке там на горищі, несе для нас певну небезпеку», – хвилюється мешканець будинку Ігор.

Пан Володимир, який звернувся до «Народного контролю» з приводу проблеми, пояснює: «Питання навіть не юридичне – дозвіл, не дозвіл мешканців, хоча вже видно, що будівництво проводилось таємно, без будь-яких запитань + є небезпека, що щось з ним станеться далі».

Зустрітися з чоловіком, який на власний розсуд проводить перепланування цілого будинку, нам не вдалося.

Тож журналісти звернулися у міський відділ держархбудконтролю. Керівник відділу Юрій Маслюк запевнив: жодних дозволів на такі перебудови не реєстрували, тому найближчим часом проведуть відповідну перевірку.

 

Коментарі
16 Лютого 2016, 16:53
сам собі режисер
16 Лютого 2016, 18:24
влада як завжди дурня валяе-вони нічого не знали,а завтра тихенько все узаконять
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром