Під знаком тактичних боїв: огляд футзального уік-енду в Луцьку

08 Лютого 2018, 11:23
Один з ударів ковельчанина Віталія Романчука був переломним у грі проти «Волиньагротеха» 3505 Джерело: АМФВ
Один з ударів ковельчанина Віталія Романчука був переломним у грі проти «Волиньагротеха»

Попри велике бажання та багато можливостей, ще одна міцна команда не зуміла зупинити «Ковель-Волинь», а лідери продовжили упевнену ходу майже в усіх інших дивізіонах чемпіонату області.

Без боязні авторитетів – саме такі слова завжди можна було сказати про луцький «Волиньагротех», і саме вони зробили саму команду Анатолія Бартощука вагомим іменем у волинському футзалі. Власне, і в матчі проти «Ковеля-Волині» лучани, як і інші конкуренти «червоних» у боротьбі за перемогу в регулярному чемпіонаті Суперліги, сподівалися на максимальний результат, а швидкий гол Романа Філя наблизив їх до такого досягнення.

Утім, підопічні Романа Бірука навіть за відсутності ключових гравців – Віталія Кашуби та Івана Мучака – змогли не лише відігратися, а й вчергове у сезоні схилити шальки терезів на власну користь. Тепер ковельчанам залишилося лише довершити почате бодай однією «вікторією» у двох матчах, що залишилися.

Читайте також: «Тайм-аут на районі»: від холодних поразок до теплих країв

У битві «Надій» перемогла та, яка й повинна була це зробити. Чинні чемпіони області з футзалу в поєдинку проти «молодших братів» добряче «завели» публіку, адже обидві команди багато ігрового часу провели з п’ятьма польовими гравцями. Не відпустити хорівський колектив на чисте друге місце міг «Камаз-Агро», однак тактичний бій проти не менш амбітних хлопців з «Бренда» переможця так і не виявив (хоча, потрібно сказати, що навіть без голів гра до першої помилки суперника була дуже цікавою та інтригуючою).

Ну а «Торпедо» уперше цього сезону поступився з розгромним рахунком там, де, здавалося б, міг розраховувати на набрані очки. Футбольний «ЛСТМ» виявився по-справжньому безжальним, і за два тури до завершення «регулярки» утворив у таблиці цікаву ситуацію – другу та шосту команду Суперліги розділяють лише три очки!

Цікава ситуація склалась у таблиці футзальної Суперліги
Цікава ситуація склалась у таблиці футзальної Суперліги

 

За звання переможця регулярного чемпіонату Вищої ліги продовжать боротьбу лише дві команди. «Динамо» та «Агропродукт» продовжили свою переможну ходу в чемпіонаті Волині, однак у звітному турі їм було однаково важко здобути необхідний результат.

Лучани у поєдинку проти Сергія Вишневського та його партнерів по «Вілії» зуміли здобути мінімальну «вікторію» завдяки невтомному Богдану Понагайбі. А горохівчани протягом усього поєдинку дивувалися «живучості» суперників з «Екоресурсів», яких пані Фортуна довго тримала у грі проти одного з лідерів «вишки».

Тим не менш, у другому таймі «Агропродукту» все ж вдалося забезпечити собі мінімальний успіх та продовжити поки що заочну гонку з «Динамо». Потішив успішним результатом й інший горохівський клуб – «Кураж». Після упевненої перемоги над «Мідасом» «червоно-чорні» залишаються серед претендентів на «бронзову» сходинку Вищої ліги.

Гарячі емоції гравців «Агромата» закривали футзальний уік-енд та черговий тур у Першій лізі. За хорошої та рівної гри після реалізованого Олександром Назарчуком пенальті «салатові» усе ж поступилися на останніх хвилинах «Ласці» та випустили команду Олександра Антонюка на лідерську позицію в дивізіоні. Утім, перебуватимуть «на коні» боратинські хлопці не самі: у видовищному та гольовому протистоянні перемогу над «Neris-Авангардом» здобув «ТТІ Шахтар».

Таким чином, «помаранчево-чорні» (а саме у такій формі Максим Обертас та компанія грали цей поєдинок) помстилися суперникам за поразку в першому раунді Кубка АМФВ. Вище у таблиці відтепер «Олика», гравці якої навіть за відсутності на майданчику свого лідера Олега Шахраюка зуміли здолати «Фіміам», а гравці «Юності» у вольовому стилі здобули свою першу «вікторію» в чемпіонаті над однойменним луцьким опонентом.

Ще минулого тижня «Олімпія» розділяла лідерство у Другій лізі зі «Стеллою», а відтепер перебуває на четвертій сходинці таблиці. Виною цьому – невтомна «Мар’янівка», з двох голів якої у першому таймі команда з Княгининку після перерви відіграла лише один.

Разом із тим, упевнені перемоги святкували «Сахарадо» та «Стелла», яка повернулася на чисте перше місце у регулярному чемпіонаті дивізіону. Відтепер таблиця Другої ліги розділилася на чіткі два «табори», а у нижньому із них своє становище зуміли покращити гравці «Модерн-Експо», які святкували першу перемогу сезону в матчі проти «Теремно хліба».

Наставник «Мар'янівки» Сергій Магера зумів пояснити підопічним, як обіграти у важливому матчі «Олімпію»
Наставник «Мар'янівки» Сергій Магера зумів пояснити підопічним, як обіграти у важливому матчі «Олімпію»

 

У змаганнях Третьої ліги нарешті втратив очки «Рятівник», хоча нічию у битві з головними конкурентами з «Респекта» навряд чи можна назвати негативним результатом для надзвичайників. А от інший «бойовий мир» - «Бережанки» та «Акцента» – дозволив вийти на чисту третю сходинку в таблиці «Радивилівмолоку».

Після перемоги над «Приватом» до «основної групи» дивізіону підтягнулась «Joma-Луцьк», і лише «KroshuStarsLutsk» поки що лишаються у чемпіонаті без набраних залікових пунктів.

Невпинними командами Четвертої ліги залишаються «Ласка-2» та «Волинь-АТО». Боратинські хлопці подолали молодь з «Горохів-Юніора», а воїнам успіх у поєдинку проти «Луцьктепла» принесли нереальні сім забитих голів від Сергія Ткаченка. Третім у таблиці, схоже, за підсумками регулярного чемпіонату, залишиться «ПІК-БУД», який відіграв бойову нічию проти «Шігірюма».

Разом із тим, перший успіх сезону нарешті святкували хлопці з «West Side», які впоралися з «Атлетіком». Лише диво тепер може відібрати першу сходинку П’ятої ліги у «Духче»: окрім перемоги у своєму поєдинку проти «Острожця» гравці цієї команди тішаться й від нічиєї в очному матчі головних конкурентів – «Горохова» та «Торчина». «Tatrafan» у непростій грі переміг «Колос-2», а чергова гольова феєрія в матчі проти «Юності» з Переспи принесла першу «вікторію» юнакам луцької «Волині».

Гравці команди «Духче» забивають черговий гол у ворота «Острожця»
Гравці команди «Духче» забивають черговий гол у ворота «Острожця»

 

Олександр Антонюк окрім Першої ліги чемпіонату Волині разом із «Зимним» у неділю став ще й лідером ветеранської першості – у гольовому матчі команда обіграла суперників з «Ярду». На жаль, ця гра й залишилася єдиною у турнірі серед тих, кому за 35, адже інші дві просто не відбулися. Про причини та наслідки читайте на нашому сайті пізніше.

«ДЮСШ №2-05» – дитячі чемпіони Волині у віковій категорії до 13 років – довершили сезон ще однією впевненою перемогою над дівчатами з Маневицької ДЮСШ. Утім, успіху вищезгаданої спортшколи чекають у чемпіонаті області U-11: щоправда, там її вирішальний поєдинок у боротьбі за перше місце проти «Волині-08» відбудеться лише цього тижня. Зате хлопчаки з «Адреналіна-08» упевненою «вікторією» над «Олімпією» ще раз підкреслили справедливість свого підсумкового третього місця у таблиці.

 А у молодших дітей в самому розпалі Кубок області, причому в обох з них продовжується заочне суперництво «Олімпії» та «Мідас-Юніора». Так серед юнаків до 9 років команди Дмитра Медунецького та Юрія Павельчука «виправилися» за невдачі у першому турі.

Щоправда, зробили це вони з різними ступенями важкості: «Олімпія» здобула лише мінімальний успіх у грі проти «Адреналіна-09», а «Мідас-Юніор» своїх суперників з ДЮСШ №2 виграв із розгромним рахунком. А серед наймолодших футзалістів у категорії U-7 ці ж самі команди продовжили переможну ходу та, найімовірніше, й розіграють між собою заповітний трофей.

Регулярний чемпіонат області підходить до своєї розв’язки. Лідери кожного з дивізіонів думають, як втриматися на своїх позиціях, інші команди – як піднятись якомога вище, аби розраховувати на хороших суперників у раунді плей-офф. Тож наступного уік-енду варто розраховувати на ще більш яскравий та цікавий футзал та боротьбу за кожен м’яч і до останньої секунди кожного матчу.  

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром